Reddit-időutazó: A Bitcoin elpusztította a világot! II. rész

spot_img

Az előző rész:

Reddit-időutazó: A Bitcoin elpusztította a világot! I. rész

…A kormányzatok úgy próbálnak relevánsak maradni, hogy ők is bitcoint vásárolnak, de ez a problémát csak fokozza, mert még tovább növeli az értékét. Persze próbálják titokban csinálni, de az én nemzedékem “Snowden”-jei itt kapzsi állami alkalmazottak, akik átutalják a kezelt kriptókat saját privát számláikra, és eltűnnek egy olyan helyen, ahol nem tesznek fel kérdéseket, amíg van elég pénzed.

A négy szerveződés, ami a legnagyobb Bitcoin egyenleggel rendelkezik a világon, a következő:

– ASICminer – 50.000 BTC
– A IMF “valuta stabilizáló alapja” – 70.000 BTC
– A szaúdi állam – 110.000 BTC
– Az észak-koreai állam – 180.000 BTC

A gazdasági növekedés jelenleg -2% évente. Hogy miért? Ha van 0.01 bitcoinod, nagy esély van rá, hogy a pénzed nagyrészével nem kezdesz semmit. Nincs infláció, tehát nincs okod forgatni a pénzed. Mint ahogy a középkorban sem volt gazdasági növekedés, hiszen mindent aranyban mértek, úgy itt sincs, hisz ha van 0.01 BTC-d, akkor az jó eséllyel életed végéig bőségesen kitart. A teljes öszeomlástól csak az óvott meg minket eddig, hogy még mindig termelődik valamennyi új bitcoin, de a közelgő blokkfelezés sokak szerint végleg összeroppantja a gazdaságot.

Hogy mi történt a Winklevoss ikrekkel (jelentős bitcoin tőkések)? Az elsők között haltak meg. Látva, hogy mekkora mérhetetlen kárt okozott a kriptó a társadalomnak, terrorista csoportok alakultak, hogy levadásszék azokat, akiknek nagy BTC vagyona van, vagy úgy ismert, hogy köze volt bármiféle kriptós fejlesztéshez. Ironikus módon persze ezek a szervezetek is bitcoinban finanszírozzák a műveleteiket, anonim tranzakciókon keresztül.

A legtöbb ember, aki jelentős mennyiségű bitcoint birtokolt, nem beszél a családjával se, elvesztette a barátait, és meg változtatta a személyazonosságát. Sok öngyilkosság is volt. Rengetegen nem tudták feldolgozni azt a bűntudatot, amit azok felett az emberek felett éreztek, akik még akkor is a bitcoin összeomlására építettek, mikor már a kormányok vásárlásairól is pletykáltak. A túszejtések is mindennaposak, egyes becslések szerint a mai bitcoin-milliomosok akár 25%-a is azáltal juthatott vagyonhoz, hogy emberekt ejtettek foglyul és kínoztak meg.

Akkor miért nem hagytuk ott a Bitcoint, és használtunk egy másik rendszert? Megpróbáltuk, persze. Egy inflációs coinra szerettünk volna átállni, de a gyakorlatban senki nem fog beszolgáltatni egy stabil pénzt egy inflációsra, akinek magasabb az IQ-ja 70-nél. Épp ez tette a Bitcoint olyan veszélyessé a társadalom számára. Teret adott számunkra a kapzsiságnak.

Folytatás holnap 12:00!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img