BitMEX: nagyon ráfáztak a bitcoint shortolók

spot_img

A CNBC-nek adott interjút Arthur Hayes, a bitcoin shortolására, vagyis az árfolyam esésére történő spekulációra is lehetőséget adó BitMEX tőzsde igazgatója.

Elmondása szerint a bitcoin 6800 dollárról 7250 dollárig történő emelkedését követő 15 percben 230 millió dollárnyi short pozíciót került likvidálásra. Ez azt jelenti, hogy a spekulánsok számláján már nem volt elegendő pénz, hogy fedezzék az ellenük forduló árfolyammozgás miatt fellépő veszteségeiket. Úgy tűnik, ezen a szinten nagyon sokan reménykedtek abban, hogy a bitcoin árfolyama megfordul. Nem így lett.

Hayes szerint a piac jelenleg elegendő erőt hordoz magában, hogy az árfolyamot a 9000-es szint fölé lökje, talán megközelítve a 10 000 dollárt is. Ezt követően azonban arra számít, hogy tesztelni fogjuk az 5000-es tartományt, de ha ez a szint kitart, akkor  az év végéig elképzelhetőnek tartja akár az 50 000 dolláros árfolyamot is.

A BitMEX igazgatójának szavaira azért érdemes odafigyelni, mert míg a Coinmarketcap bitcoin kereskedést mutató top listáját jelenleg a Binance vezeti, 316 millió dolláros forgalommal az elmúlt 24 órában, addig a BitMEX-en ugyanezen időszak alatt 3.6 milliárd dollár értékű BTC cserélt gazdát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img