Túl sokat agyalsz, ideje lenne abbahagynod

Megosztom

Ahhoz, hogy mindenki megérthesse miről is szól a lentebb látható kép, két fogalmat kell tisztába tennünk. Ezek a 401(k) és a roll over.

Mind a kettő egy az USA-ban használt kifejezés. A 401(k) a nyugdíj előtakarékosságot jelenti, amit minden hónapban levonnak a munkáltató fizetéséből, a roll over pedig amikor valaki úgy dönt, hogy a jelenlegi megtakarításait egy másik kezelőszervhez viszi át.

Most hogy ezt tisztázztuk íme egy brossúra, amit egy amerikai bróker cég, az Ameritrade küldött ki az ügyfeleinek. Az Ameritrade-et 47 évvel ezelőtt alapították és a 2017-es év adatai szerint több mint 11 millió aktív ügyfélszámlával rendelkeznek, ami 1.1 billió dollárnyi kezelt vagyont jelent. Nem egy kis helyi takarékszövetkezetről beszélünk, na.

A képen látható szöveg szerint:

“A blokklánc egy bonyolult dolog. A nyugdíjelőtakarékosságát a TD Ameritrade-re bízni viszont egyszerűbb, mint gondolná.”

Bár hiszek ennek a technológiának a jövőjében, soha nem ajánlanám senkinek, hogy az időskorára félretett megtakarításait kizárólag egyetlen dologba, pláne egy jelenleg még olyan képlékeny állapotban lévő iparba fektesse, mint a kripto. Az viszont, hogy az AM lényegében azt kommunikálja az ügyfelei számára, hogy “Te csak ne gondolkozzál, majd mi eldöntjük helyetted, hogy mi a jó”, talán nem a legszerencsésebb megoldás.

Elképzelhető, hogy a blokklánc szóval csak egy kicsit aktuálisnak és trendinek próbáltak tűnni, de azt nehezemre esik elképzelni, hogy valaki aki eddig érdeklődött a kripto befektetések iránt, ennek hatására úgy dönt, hogy “Na jó, legyen mégis inkább az Ameritrade.”

De az is lehet, hogy szimplán csak az a problémám, mint ennek a Gyakorikérdések olvasónak:

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel