Leállt Hashflare bitcoin bányász szolgáltatása

spot_img

A Hashflare egyike a legismertebb felhő alapú kriptopénz bányász cégeknek. Ha valaki előfizetett náluk, akkor kibérelhetette a cég tulajdonában lévő bányászgépek erőforrásait és távolról bányászhatott magának kriptopénzt. A bitcoin bányász szolgáltatás felfüggesztéséről még pénteken kaptak értesítést a felhasználók.

A levélben a leállást a kriptopiac jelenlegi nehéz helyzetével indokolják és bár állításuk szerint megpróbálták csökkenteni működési költségeiket, a bitcoin bányászatot jelenleg csak veszteségesen tudnák tovább működtetni. A felhasználókkal kötött szerződés értelmében, ha az árfolyam olyan alacsony szintre süllyed, hogy az 28 egymást követő napon veszteséget okoz a cégnek, akkor jogukban áll felfüggeszteni a szolgáltatást.

A Hashflare más kriptopénzek bányászatát is lehetővé teszi, például Litecoin, Ether és Dash alapú szerződések is köthetők platformjukon, arról azonban egyelőre nem tudunk, hogy ezeket továbbra is biztosítja-e a cég az ügyfelei számára. Reddit csatornájuk szerint van, aki nem kapta meg az Ethereum szerződés alapján járó kifizetést sem. A fórumozók dühét csak fokozta amikor kiderült, hogy 1 nappal a leállás előtt szigorították a kifizetésekre vonatkozó szabályzatukat, így voltak, akik nem tudták kiutalni a számlájukon szereplő, már kibányászott bitcoin mennyiséget.

Mivel az ilyen típusú bányászat leginkább akkor éri meg, ha az ember hosszútávú szerződést köt, a felhaszálók közül sokan az előre kifizetett bányászati díjat is elbukták, ugyanakkor már olvashatóak olyan hozzászólások, melyekben a számlavezető banknál tett panasz hatására, sikerült visszautaltatni a Hashflare számlájára már befizetett összegeket.

A cég hivatalos közleménye szerint remélik, hogy a piac stabilizálódása után ismét “előnyös megoldásokat” kínálhatnak majd ügyfeleiknek.

Frissítés: a cég Facebook bejegyzése szerint a szolgáltatás július 28-án újraindult.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img