Belső forrás: 90% az ETF elfogadásának esélye

spot_img

Ma reggel már írtunk arról, hogy heteken belül nemcsak egy, hanem három BTC ETF-ről is dönteni fog az amerikai szabályozó testület. Ehhez kapcsolódik az egyik ismertebb gazdasági híroldalon, a Zerohedge-n megjelent cikk is, mely szerint magukat megnevezni nem kívánó belső források 90%-os esélyt látnak arra, hogy még az idén elfogadjanak egy ilyen beadványt. Egyikük az opciós ügyleteket felügyelő bizottság tagja (CFTC), a másik pedig az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) volt képviselője, aki nemrégiben hagyta ott a testületet.

A Zerohedge által lehozott kommentárok a következők:

  • CFTC
    “90%-os esélyt látok az elfogadásra. A kriptopiac sokat fejlődött, a döntéshozók pedig figyelemmel kisérték az opciós (Futures) bitcoin kereskedés bevezetését több jó nevű intézményben is, mely különösebb problémák nélkül ment végbe. A mérséklődő árak és egy “szakmai termék” sokat segítenek az ügynek. Januárban mindannyian úgy láttuk, hogy egy buborék alakult ki és ha akkoriban vezettünk volna be egy ilyen terméket, az a spekuláció miatt sokak számára anyagi veszteséghez és bírósági perekhez vezethetett volna. Ennek veszélyei mostanra jelentősen mérséklődtek.”
  • SEC
    “Én egy szeptemberi pozitív döntésre számítok, de ha ez mégsem történne meg, akkor szerintem csak az egész kriptót átfogó, szélesebb körű szabályozás véglegesítése miatt fog még egy kicsit csúszni a dolog. Konkrétan az ICO-k szabályozására gondolok, melyek jelenleg nagy veszélyeket jelentenek a befektetők számára. Az amerikai állampolgárok mindenféle exotikus helyre bejegyzett cégeknek küldözgetik a pénzüket bármiféle biztosíték nélkül arra, hogy akár egy centet is viszontláthassanak a befektetésükből. Az ICO-k szabályozása biztosítani fogja, hogy a befektetők pénze a megfelelő helyre kerüljön.”

Ezeken felül mind a két forrás hozzátette, hogy szervezeteik szerint a Bitcoin ETF elfogadását követően tömegével fognak beérkezni az újabb kérelmek a különböző kripto alapú tőzsdei termékek engedélyezésére. Ezért is tartják fontosnak, hogy minél előbb megszülessenek a piacot szabályzó rendeletek, amelyek minden piaci szereplő számára egyenlő esélyeket fognak biztosítani.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img