Állampolgárság bitcoinért a Karib-tengeren

spot_img

Antigua és Barbuda egy parányi szigetország, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál. Miután elfogadták az ország befektetéseket támogató törvénycsomagját, ugyanolyan fizetőeszközként ismerték el a kriptopénzeket, mint a hagyományos valutákat. Mivel a legalább 100 000 dollár értékben befektetők a sziget állampolgáraivá válhatnak, 12,5 BTC-ért cserébe bárki útnak indulhat új, karibi hazájába

Az intézkedés célja, hogy alternatívát kínáljanak a jelentős kriptopénz megtakarításokkal rendelkezők részére, melyek száma várhatóan csak növekedni fog az évek során. Az ország miniszterelnöke Gaston Brown szerint: “aki nem hajlandó a kriptopénzek elfogadására, az kizárja magát a gazdasági életből.”

Másik előnyként a kriptopénzek nyomonkövethetőségét emelte ki, mely lehetetlenné teszi az adóelkerülést és a pénzmosást. Mivel Antigua-t jelenleg a világ offshore adóparadicsomai között tartják számon, remélik hogy a blokklánc technológia alkalmazásával javul majd az ország nemzetközi megítélése is.

Ha megtehetnétek, ti élnétek egy ilyen lehetőséggel?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img