JPMorgan munkatárssal beszélgettünk

Megosztom

Rövid, de annál izgalmasabb beszélgetést folytattunk a JPMorgan egyik munkatársával. A neve elhallgatását kérő pénzügyi szakemberrel természetesen nem másról, mint a nagy múltú cég és a kriptopénzek viszonyáról volt szó. Kettős, ellentmondásos kép rajzolódott ki, úgy tűnik, hogy az ebbe a kategóriába tartozó cégek kapcsán a fejünkben élő sztereotípiák meg is állják a helyüket, meg nem is.

A blokklánc jó, a kripto rossz

Hamar kiderült, hogy az óriáscég nem csupán gondolkodik a blokklánc használatán, már rutinszerűen használja is bizonyos – meg nem nevezett – folyamataiban. Sőt, mit több, bemutatkozó oldalukon önálló szekciót is szentelnek a területnek. A cél a belső folyamatokban, később egyes szolgáltatásaikban az elosztott főkönyvi technológia bevezetése.

A kriptopénzek kapcsán azonban már jóval kritikusabb volt a forrásunk, megtudhattunk, hogy “nincs kontroll felette”, ráadásul az árfolyamok volatilitása szinte lehetetlenné teszi, hogy befektetésre ajánlják ügyfeleiknek. Belátható időn belül semmilyen esélyét nem látják annak, hogy felvegyék szolgáltatásaik közé a kriptopénz befektetést vagy kereskedést.

Különösen hangsúlyos volt a “kontroll” szó, ebben nemhogy cáfolta volna, kifejezetten erősítette a klasszikus banki és pénzügyi szektorról kialakult képet.

Mindemellett hozzátette, hogy “figyelik” a területet, követik a fejlődését és változásait. Egyelőre pénzként és befektetésként is teljesen alkalmatlannak, túlzottan kockázatosnak írta le a bitcoin-t és társait. Bár a beszélgetésből kiderült, hogy az altcoinok jelentőségével, különösen az Ethereum részleteivel, például az okosszerződésekkel egyáltalán nincs tisztában.

Azt is megtudhattuk, hogy hisz a kriptopénzek jövőjében, a cég szakemberei közül sokan – és egyre többen – vannak, akik pozitívan viszonyulnak az új digitális pénznemekhez. A tömeges elterjedéshez szükséges időt azonban beláthatatlannak ítélik a legtöbben.

A rögtönzött állásfoglalás összefoglalásaként elmondta, hogy egyelőre értelmezhetetlen a tradicionális pénzügyi gondolkodásban és mentalitásban a JP számára az egész. Ennek ellenére, főként a fiatalabb generációk térnyerésével a cégen belül úgy látja, hogy a jövőben csak egyre nyitottabb és elfogadóbb lesz a szervezet egésze a kriptopénzekkel szemben.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel