Bitcoin visszaesés a megtévesztő cikkek miatt?

spot_img

Ma reggelre a bitcoin visszaesett arra a 7850-es szint körüli szintre, melynek megtartása mindenképpen fontos lenne a további emelkedések szempontjából.

9850 dollárig is elmehet a bitcoin?

A közelmúltban tett nagy ugrások után számítani is lehetett egy kis pihenőre, de ma reggel egy negatívnak tűnő hír is rájátszott arra, hogy visszaessünk erre a kritikus szintre. Az utóbbi időben a kriptopénzekkel foglalkozó hírek, a hagyományos tőzsdéken is bitcoin kereskedésre lehetőséget adó ETF-ektől voltak hangosak (1,2,3). Ennek bevezetésére korábban több kisérlet is történt, amiket a hatóság rendre visszautasított, ám júniusban a világ egyik legnagyobb tőzsdéje, a Chicago-i CBOE nyújtotta be erre vonatkozó kérelmét, ehhez az ajánlathoz pedig még a döntéshozók is alapvetően pozitívan állnak hozzá.

Pár órával ezelőtt azonban megjelent egy hír a világ vezető híroldalain, mely szerint a SEC visszautasította a Winklevoss testvérek által benyújtott ETF kérelmet. A probléma csak az, hogy ez már 2017 márciusában megtörtént. A 2016-ban benyújtott és a 2017 tavaszán elbírált ETF-re utólagosan érkezett megjegyzésekkel egészült ki a most kiadott dokumentum, melynek semmi köze a most benyújtott, CBOE által jegyzett ETF-nek.

A sajtóban ma megjelenő hírek valójában már több mint egy évesek és azon kívül, hogy az aki kizárólag az “ETF“, meg az “elutasították” szavakra figyel oda jól megijeszthető, semmilyen releváns információt nem tartalmaznak. Kizárólag a pánikkeltésre és a piac manipulására alkalmasak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img