Irán saját kriptopénzzel bújna ki az USA szankciói alól

Megosztom

Az iráni állam által támogatott Press TV hozta le a hírt, hogy egy olyan állami kriptopénzt bocsájtanának ki, mely mind belföldön, mind nemzetközileg elfogadott fizetőeszközzé válhatna. A bejelentést a miniszterelnökség tudományos és technológiai fejlesztésekért felelős hivatala tette.

A fejlesztést az Iráni Központi Bankkal együttműködve végezik, így a tokenek értéke a mindenkori nemzeti valuta árfolyamához lesz kötve. Mivel a bankok közötti nemzetközi tranzakciókat a SWIFT rendszere biztosítja, egy kriptopénzzel megkerülhetővé válnának az ezen keresztül foganatosított szigorítások és Irán számára szabaddá válnának a nemzetközi utalások. A tervek szerint a belföldi bankrendszerben 3 hónapon belül bevezetnék a blokklánc technológia alkalmazását.

Az USA még 2012-ben vette gazdasági blokád alá Iránt a SWIFT-en keresztül és bár ezt 4 évvel később feloldották, Trump elnök nemrégiben ismét hasonló lépésekkel fenyegette meg az országot.

Irán mellett a napokban Venezuela is saját nemzeti kriptopénz kibocsájtását jelentette be. Bevallom, ha tippelnem kellene hogy a világon hol lennének képesek sikerrel bevezetni egy állami kriptopénzt, ez a két ország nem biztos hogy szerepelne a listámon.

Az Index kapcsolódó cikke.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel