Olaj alapú kriptopénzből kriptopénz alapú fiat pénz

spot_img

Műsorunkban következik a “Gazdaság és Innováció, Szerelem” című venezuelai szappanopera 1 000 000. epizódja, a siketek és halláskárosultak a teletext 58. oldalán feliratozva is évezhetik adásunkat. A mai rész tartalmából:

Venezuelában tovább pusztít miden idők legnagyobb gazdasági válsága, szakértők még az idén egymillió százalékos inflációt jósolnak. A 2014-es olajár zuhanás áll a háttérben, idén júniusban már 46 000% volt a helyi pénz, a bolívar értékvesztése. Nicolas Maduro elnök nem adja fel a harcot, tanácsadóival karöltve fondorlatos tervet eszelt ki országa megmentésére.

A helyi pénz helyettesítésére létrehozott kriptopénz, a Petro az ország olajtartalékaihoz kötött, ez adja mögöttes értékét, biztosítékát. Most azonban új fiat pénzt hoznak létre, a Bolívar Soberano (“egyeduralkodó bolívar”) pedig a Petro-hoz lesz kötve, az adja mögöttes értékét.

Olaj alapú kriptopénz alapú fiat pénz születik az országban, ráadásul az elnöki pár hatosikreket vár, ebből négy fiú és három lány az udvari orvos, Juan Oscar Ortéga szerint.

Mindeközben Maduro unokaöccse, José tovább ármánykodik, hogy elszeresse az elnök kedvesét, María-t.

Gazdaság és Innováció, Szerelem – Economía y Innovation, Amor, venezuelai szappanopera, színes, magyarul beszélő, 590 perc.

Hajnali öt órakor lottósorsolással jelentkezünk. Köszönjük figyelmüket, tartsanak velünk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img