Még ha a halál árnyékának völgyében járok is…

spot_img

Az Augurról írt bemutatónkban még inkább csak vicc jelleggel vetettük fel annak a lehetőségét, hogy ismert emberek meggyilkolására is buzdíthanak a platformon kötött fogadások. Végül nem kellett túl sokáig várni az első, ilyen témájú események megjelenésére. Trump elnök meggyilkolása mellett egy idősebb szinésznő, a 96 éves Betty White is fogadás tárgya lett. A kérdés, hogy vajon megéri-e a 2019-es évet?

A platformmal kapcsolatos másik friss hír, hogy megsemmisítették a “kill switchet”, az Augur leállítását lehetővé tevő programot. Ez korábban arra szolgált, hogy egy hekkelés vagy kritikus hiba esetén vissza tudják venni a rendszer feletti irányítást, de az indulását követően annyira magabiztosak a fejlesztők, hogy úgy érzik erre többé már nincs szükségük.

Ez a fentebbi halálesetekre vonatkozó fogadások esetén akár egyfajta feloldozást is adhat, mert a jövőben a tulajdonosok sem távolíthatják el azokat a platformról. Ugyanakkor beépítettek egy olyan rendszert, amivel a felhasználók megjelölhetik a szerintük veszélyes és etikátlan jóslatokat, amiket így megfelelő számú szavazat esetén egy okos szerződés távolíthat el. Azt viszont senki nem akadályozhatja meg, hogy valaki létrehozzon egy Augur forkot ahonnan már hiányzik ez a funkció, ezzel tényleg megteremtve egy decentralizált és ellenőrizetlen halál piacot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img