Szárnyaló Dash, facér Vitalik és határozott nem a Litecoinra

spot_img

A mai nap ismét 7000 dollár fölé került a bitcoin, bár a shortolók száma továbbra is a korábbi csúcs környékén mozog.

A szerkesztőségben felmerült bennünk, hogy vajon mennyire lehet releváns a mindenki által figyelt Bitfinex shortok, vagyis az áresésre játszók száma, hiszen a BTC 10 milliárd dolláros forgalmához viszonyítva ez a tőzsde csak 200 milliós forgalmat bonyolít, mégis hetek óta az erről készített screenshotok köszönnek vissza a közösségi oldalakon, egyfajta pszichológiai gátat képezve a további árfolyam növekedés előtt.

A piaci mérete ennek ellenére ma közel 10 milliárd dollárral, 228 milliárdra növekedett. A nap legnagyobb forgalmat bonyolító tőzsdéje a Binance volt 1.4 milliárd dollárral, nyertes coinja pedig az AC3, ami több mint 75%-al növekedett, míg a legnagyobb vesztes TrustNote 41%-ot esett. Az ismertebb coinok közül a DASH szerepelt a legjobban(+25%), egy kriptó kompatibilis telefonokat gyártó céggel kötött partnerkapcsolatának köszönhetően.

https://twitter.com/StayDashy/status/1034071820830420992

A nap egyik legérdekesebb híre a Samsung által indított BankSign szolgáltatás bejelentése volt. A cég a dél-koreai bankszövettséggel együttműködve fog létrehozni egy blokklánc alapú azonosító rendszert, melynek segítségével a felhasználók a különböző pénzintézetek szolgáltatásait egyetlen közös, blokkláncon tárolt azonosító rendszer segítségével vehetik igénybe.

Mindeközben Kínában már nemcsak a legnépszerűbb bank alkamazásokban, élő rendezvényeken és online fórumokon, hanem már a helyi Google-en is tiltásra kerültek a kriptós tartalmak.

Charlie Lee pedig a CNBC-nek adott interjújában közölte, hogy nem áll szándékában visszavásárolni a tavaly decemberi csúcson eladott Litecoinjait:

Friss interjú Charlie Lee-vel

További érdekességek:

A twitteren is (B)aktív a várva várt platform

A világ legnagyobb tőzsdéje és több ismert nagyvállalat által támogatott, ősszel induló és fizikai bitcoin kereskedést lehetővé tevő Bakkt rendszeresen tesz közzé tartalmakat közösségi oldalain. A legfrissebb szerint miközben a bitcoin árfolyama jelentősen visszaesett az elmúlt évben elért csúcsához képest, egyre több jel utal arra, hogy a kockázati befektetések, ICO-k és a nagyvállalatok által finanszírozott kutatás/fejlesztés mértéke meg fogja haladni a 2017-es évben elért szinteket.

Néhány nappal ezelőtt pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy szolgáltatásukkal a befektetőket és nem a kereskedőket kívánják ösztönözni, ezért nem tesznek elérhetővé sem a tőkeáttétes, sem más hitel alapú ügyletet.

Vechain > Bitcoin

Bár még nem számít mindennapos eseménynek, az utóbbi időben már fel-fel bukkantak azok a hírek melyekben értékes ingatlanokat adtak el valamilyen kriptopénzért (többnyire bitcoinért) cserébe. Hollandiában most egy 106 nm-es, 390 000 Euró értékű házért cserébe fogadna el tulajdonosa VechainThor(VET) tokeneket.

https://twitter.com/GoConnectar/status/1031607575496798208

Egy nemrégiben kötött megállapodás értelmében, hamarosan a Vechain rendszerével végezhetik Kínában a vakcinák felügyeletét.

Vitalik és a lányok

Vitalik Buterin az Ethereum, a Bitcoin után a második legnagyobb kriptopénz egyik alapítója és a kripto világ egyik legismertebb alakja. Bár nevét többnyire szakmai témákkal kapcsolatban szoktuk megemlíteni, a közelmúltban indult decentralizált fogadó portálon, az Auguron most a magánéletével kapcsolatban tett fel valaki egy kérdést: vajon becsajozik-e Buterin még az év végéig?

Bár a kérdés banálisnak tűnhet, de azt a tavaly októberben megjelent cikket, melyben arról a pletykáról számoltak be, hogy Vitalikot napozni látták egy hölgy társaságában, már több mint 18 000-en olvastak el, így a téma láthatóan sok embert érdekel. (:

Drága a kártyás vásárlás

Még februárban készült az a felmérés, mely szerint egy átlagos amerikai családnak 1739 dollárba (500 000 Ft) kerülhet egy évben a bankkártyák használata, ami az átlagosan 2% körüli feldolgozási díjakból adódik össze.

Bár a kártyás vásárlások akár egy pillanat alatt is végbemehetnek, a háttérben több bank és cég vesz részt a tranzakciók jóváírásában. Az így felszámított jutalékokat sok kiskereskedő nem is tudja kigazdálkodni, ezért nem fordulhat elő, hogy sok helyen még mindig kizárólag a készpénzes vásárlás az egyetlen fizetési lehetőség.

Az olyan kriptopénzek, mint például a filléres transzfer díjjal és instant utalási idővel rendelkező Stellar valós alternatívát is jelenthetnek a hagyományos fizetési módokkal szemben, ugyanakkor hatalmas áringadozásaik ma még komoly veszélyeket jelentenek a hétköznapi felhasználók számára.

A nap kérdése: 

Ha Kínában élnél, betartanád a törvényt és lemondanál a kriptopénzek birtoklásáról és az ezekkel kapcsolatos tartalmak olvasásáról vagy megpróbálnád kijátszani a szabályozást?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img