42 millió dolláros kúriát árvereznek el a blokkláncon

spot_img

Továbbra sincs megállás, a blokklánc technológiája újabb és újabb területeket hódít meg. Friss a hír, miszerint egy gyönyörű 15. századi olasz kúriát árvereznek el a blokklánc segítségével. A Hilton & Hyland aukciósház társult a Propy névre keresztelt blokklánc startuppal az esemény lebonyolítására.

1580 és 1616 között készült a történelmi épület Rómában, jelenlegi becsült értéke 42 millió dollár. Az Unesco világörökség védelmét is élvező épületre fiat-al és kriptopénzekkel is licitálhatnak az érdeklődők, egészen Június 28-ig. Natalia Karayaneva, a Propy ügyvezetője szerint a transzparencia kritikus egy ilyen nagy összegű aukció esetében, ezért kulcs a blokklánc használata.

A szóban forgó összeg, így a várható licitértékek is hatalmasak, ezért az esemény precíz követésének hiánya óriási veszteségeket vagy éppen nyereségeket jelenthet valamelyik félnek. A Propy reméli, hogy a jövőben egyre több ingatlan aukció kerül a blokkláncra, hiszen az úgynevezett immutabilitás, a megváltoztathatatlansága a felvitt adatoknak komoly biztonságot jelent az érintetteknek.

További előnye lehet a blokkláncnak az ingatlanpiacon, hogy gyorsabb elszámolást biztosít, egy úttal hatékonyabb módja a tulajdonjogok rögzítésének. Az aukciók ráadásul manipulatívak is lehetnek, a blokklánc szinte teljes egészében képes kivonni az emberi tényezőt az ingatlanértékesítésből, az ajánlattételi és az aukciós logika automatizálásával.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img