Szerettél volna valaha kriptomágnás lenni? Eljátszhatod!

Megosztom

Régebben népszerűek voltak a tycoon, azaz az építős és menedzselős videojátékok. A kategória nagyjai közé tartozott a SimCity sorozat, ahol egész városokat húzhattunk fel és irányíthattunk, hosszú órákra lekötve magunkat a monitor elé. De ott volt pl. a híres RollerCoaster Tycoon sorozat, amiben egy vidámpark menedzselését vehettünk a hátunkra. A műfaj az évek alatt lassan kikopott a videojátékok piacáról. Ahogy látni fogjuk, a Wamill fejlesztésében készülő Blockchain Tycoon nevű bányász szimulátor játék sem fogja épp megtörni ez a lefelé tartó trendet.

A Steam-en, a világ legnagyobb videojáték platformján pár nappal ezelőtt bukkant fel a tíz dollárért kapható Blockchain Tycoon. A játék early access, azaz egy fejlesztés alatt álló játékhoz biztosít korai hozzáférést. A cikk írója nem tudott szó nélkül elmenni a kriptovilág félkész termékeinek áruba bocsátása és az early access határozott párhuzama mellett. A meta-viccet félretéve, a fejlesztők egyelőre tényleg ismeretlenek. A Blockchain Tycoon mellett egy másik befektetős játékot jegyeznek, amiről egyelőre semmit sem tudunk.

Lássuk magát a játékot. A koncepció a következő: egy pénzes tulajdonos bőrébe bújva a világ különböző pontjain építhetünk kriptopénz bányákat, amiket szimulált és változó árakon eladhatunk, vagy spekulálhatunk vele. A több pénzből pedig tovább fejleszthetjük bányáinkat és így tovább.

A játék eléggé kezdetleges állapotban van, a jelenlegi piacon lévő verzió mindössze egy alfa.

Játékmenet tekintetében sajnos nem tudunk túl sok mindenről beszámolni. Egy szürke négyzet alakú felületen belül, meghatározott kis részekre rakhatjuk le a polcainkat, ezekre kerülnek a videokártyák. A terembe szintén behatárolt helyekre le kell raknunk szellőztető berendezést és az áramfejlesztőket, nélkülük nem indulnak be a bányászgépek.

Ha beindult a bányánk, mindössze annyi a dolgunk, hogy reagálunk a változó árakra, próbáljuk jókor eladni a kitermelt btx jelzéssel ellátott kriptopénzt és befizetjük a villanyszámlát. A profitból pedig terjesztjük bányászbirodalmunkat, szakértőket bérelünk, hogy a bányászást gyorsító fejlesztéseket kutasunk ki és halmozzuk a zöldhasúakat.

Meg kell említenünk, hogy az energiaárak és a bányászás nehézsége is változik, saját kapacitásunk függvényében, ez biztosít valamilyen szintű mozgásteret, amit akár játéknak is nevezhetünk. Konkurenciánk is van, a játékon belül működnek más bányák, velük versenyzünk a nehezedő bányásziparban.

Ha valamennyire jól is hangzanak a fentiek, a játék hamar unalomba fullad: a kereskedős-pénzügyi része elég kidolgozatlan, polcokat és videokártyákat pakolgatni a végtelenségig pedig nem olyan jó móka.

Jelenleg a játék túlnyomó részében a fent említett pofonegyszerű bányánk felülnézete van előttünk. Az animációkat nagyítóval kell keresni, így vizuálisan teljesen érdektelen a játék – bár tartsuk szem előtt, hogy egy alfaverzióról beszélünk.

A játék augusztus 9-től lesz elérhető a Steam-en. Ha felkeltette az érdeklődésed, erre tovább.

Jelenlegi formájában 10 dollárt semmiképpen nem ér ez az alfaverzió, ezért nem is akarunk bátorítani senkit a kipróbálásra. A fejlesztést viszont figyelemmel követjük, hordoz potenciált a játék, kérdés, hogy mennyire sikerül ezt a jövőben kiaknázniuk a fejlesztőknek.

 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel