A Coinbase belép az e-sportok világába

spot_img

Becslések szerint az e-sport 2020-ra már nemcsak hogy egy 1.4 milliárd dolláros iparággá nőheti ki magát, de a statisztikák alapján a játékok közvetítése már jelenleg is jóval több fiatal nézőt köt le, mint a hagyományos sportközvetítések. Nem is csoda, hogy ebben a legnagyobb kriptopénz bróker, a Coinbase is üzleti lehetőséget látott és befektetett a Fuel Games-be, a Gods Unchained nevű stratégiai kártyajáték fejlesztőjébe.

Ezekben a játékokban általában két játékos mérkőzhet meg egymás ellen és céljuk, hogy a saját maguk által összeállított, egyedi tulajdonsággal rendelkező kártyáikkal legyőzzék a másik játékos által összerakott paklit.

A Gods Unchained a blokklánc alapú esportok képviselőjeként olyan ellenfelekkel veheti majd fel a harcot, mint a legendás Magic The Gathering, vagy a Hearthstone, amely egy ingyenes, mégis havi több millió játékost és több tízmillió dolláros bevételt hozó játékká nőtte ki magát az évek során.

A blokklánc segítségével a játékban lehetőség lesz arra, hogy a már összegyűjtött kártyalapokkal a játékosok csereberéljenek vagy akár kereskedhessenek is. Az alap kártyacsomag és maga a játék mindenki számára ingyenes lesz, de az erősebb képességű lapokat majd csak olyan véletlenszerűen összeállított paklikból lehet megszerezni, melyek ethereum ellenében lesznek megvásárolhatóak. Ezek árai 0.012, 0.075, 0.112 és 1ETH lesznek. Minél drágább egy csomag, annál nagyobb valószínűséggel tartalmazhat erősebb kártyákat.

A legmagasabb szintet az úgynevezett mítikus lapok képviselik. Ezekből évente csak 4 darabot bocsájt ki a játék szervezője és közülük egy, a Hyperion aukció formájában már a játék honlapján is elérhető. Jelenlegi ára 137.84 Ethereum (~19 millió Ft).

A tervek szerint a jövő év első harmadában már egy bajnokságot is szervezhetnek, melynek fődíja az 1.6 millió dollárt is elérheti. Bár megjelenés pontos dátum még kérdéses, szinte biztosra vehető, hogy az indulást követően a Gods Unchained lesz majd az Ethereum hálózat legsikeresebb digitális alkalmazása.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img