A McDonald’s a MacCoinnal ünnepli az 50 éves a Big Mac-et

Megosztom

A popkultúra egyik legmeghatározóbb szendvicse, a Big Mac 50. születésnapját ünnepli. Ennek alkalmából a McDonald’s egy limitált kiadású, globális valutát fog kibocsájtani, melynek neve MacCoin lesz.

De mielőtt mindenki megőrülne, hogy a világ egyik legismertebb étteremlánca belépett a kriptopiacra, sajnos ki kell hogy ábrándítsalak titeket. Ez a pénz ugyanis nem kriptopénz lesz, hanem egy valódi érme, 5 féle különböző, gyűjthető hátlappal. És mielőtt megorrolnátok, hogy miféle klikkcsali cikkek kerülnek ki az oldalra, a helyzet az, hogy a coin szó már annyira összefort a kriptopénzekkel, hogy több ismert kriptós híroldal is lehozta a hírt, így az aki nem olvas jobban utána azt hiheti, a meki is saját kriptót dobott a piacra, pedig hát erre még várnunk kell. (Bár az OmiseGo Thaiföldön már tett lépéseket az ügy érdekében.)

Ha a kriptopénzek nyelvén szeretnénk körülíni, akkor a MacCoin egy stable coin, melynek értékét a dollár helyett a Big Machez kötik. Egy Mac, mindig egy darab Big Mac-et fog érni. Ha mindezt magyarul szeretnénk megfogalmazni, akkor lényegében egy kuponnal lesz dolgunk, amit 1 Big Mac-re válthatunk be az akcióban résztvevő éttermekben.

Bár hazánk sokszor ki szokott maradni az ehhez hasonló promociókból, ebben most mi is részt vehetünk.

A McDonald’s akciója augusztus 2-án indult, a coinokat pedig augusztus 3. és december 31. között válthatják majd be a vásárlók. A MacCoinból összesen 6.2 millió coint fognak szétosztani, az 50 résztvevő ország mintegy 14 000 éttermében.

Ez nem egy fizetett hirdetés volt, de ha valaki megdobna minket pár fölösleges érmével, ajándékot szívesen elfogadunk (:

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel