A McDonald’s a MacCoinnal ünnepli az 50 éves a Big Mac-et

spot_img

A popkultúra egyik legmeghatározóbb szendvicse, a Big Mac 50. születésnapját ünnepli. Ennek alkalmából a McDonald’s egy limitált kiadású, globális valutát fog kibocsájtani, melynek neve MacCoin lesz.

De mielőtt mindenki megőrülne, hogy a világ egyik legismertebb étteremlánca belépett a kriptopiacra, sajnos ki kell hogy ábrándítsalak titeket. Ez a pénz ugyanis nem kriptopénz lesz, hanem egy valódi érme, 5 féle különböző, gyűjthető hátlappal. És mielőtt megorrolnátok, hogy miféle klikkcsali cikkek kerülnek ki az oldalra, a helyzet az, hogy a coin szó már annyira összefort a kriptopénzekkel, hogy több ismert kriptós híroldal is lehozta a hírt, így az aki nem olvas jobban utána azt hiheti, a meki is saját kriptót dobott a piacra, pedig hát erre még várnunk kell. (Bár az OmiseGo Thaiföldön már tett lépéseket az ügy érdekében.)

Ha a kriptopénzek nyelvén szeretnénk körülíni, akkor a MacCoin egy stable coin, melynek értékét a dollár helyett a Big Machez kötik. Egy Mac, mindig egy darab Big Mac-et fog érni. Ha mindezt magyarul szeretnénk megfogalmazni, akkor lényegében egy kuponnal lesz dolgunk, amit 1 Big Mac-re válthatunk be az akcióban résztvevő éttermekben.

Bár hazánk sokszor ki szokott maradni az ehhez hasonló promociókból, ebben most mi is részt vehetünk.

A McDonald’s akciója augusztus 2-án indult, a coinokat pedig augusztus 3. és december 31. között válthatják majd be a vásárlók. A MacCoinból összesen 6.2 millió coint fognak szétosztani, az 50 résztvevő ország mintegy 14 000 éttermében.

https://www.youtube.com/watch?v=8T_NMnHxaZ4

Ez nem egy fizetett hirdetés volt, de ha valaki megdobna minket pár fölösleges érmével, ajándékot szívesen elfogadunk (:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img