Még kilenc ETF van versenyben, szeptemberben döntés

spot_img

A SEC eheti bejelentése, miszerint csúsztatják a döntésüket a SolidX-VanEck Bitcoin ETF-el kapcsolatban (szeptember 30-ig), súlyosan megrángatta a piacot lefele.

Hasonlókat láthattunk pár hete, amikor a Winklevoss és a Gemini féle ETF-eket elutasították. Nyilvánvaló, hogy az ETF ügy nem pusztán egy hír a sok közül, de érzelmi töltettel bír a kereskedők számára. Minden ezzel kapcsolatos negatív vagy akár semleges hír eladási hullmáot indít el. Az érme másik oldala viszont az, hogy joggal feltételezhetjük, hogy bármilyen előrelépés az ügyben bullrunt fog előidézni.

Valószínüleg arra spekulál mindenki, hogy ugyanaz fog történni a Bitcoinnal, mint ami történt az arannyal, mikor arany ETF-eket vezettek be sok évvel ezelőtt.

Arany, történelmi chart, az első arany ETF-ek 2003-ban kerültek bevezetésre Ausztráliában

Az ETF azt jelenti, hogy világszerte többmillió nemkriptós trader és befektető kerül egyetlen kattintás közelségbe a Bitcoinhoz, anélkül, hogy bármiféle szakmai, technikai előképzettsége volna. Ami jelenleg még azért nem árt. Ez az a gondolat, ami miatt világszerte remegnek a kezek a buy és a sell gombok felett is mostanság.

A Coindesktől idéznék:

Együttesen a közelmúltbéli beadványokkal, úgy mint a ProShares, Direxion és GraniteShares, jelenleg 10 kérvény van a SEC-nél. Szeptemberben nem csupán egynek jár le a határideje. 15-én a GraniteShares két beadványára is végszót kell mondaniuk, ha pedig bármelyik zöld utat kap, január 5-től kereskedhetővé válik. A Direxion négy beadványa szeptember 21-én kap konklúziót, és január 4-től lesz elérhető, ha sikerrel jár.

Természetesen ez spekuláció, de nehéz elképzelni, hogy egyetlen egy ETF-et sem fognak átengedni. És ha csak egy is lesz, az hatalmas erővel fog hatni a piacra, minimum akkorával, mint amekkorával a késedelem és a Winklevoss ETF elutasítása járt. De inkább még nagyobbal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img