Ezekkel az újdonságokkal érkezik a MetaMask

spot_img

 

A MetaMask felhasználók már észrevehették, hogy a böngészőjük bővítmény eszköztárában a róka logóját felváltotta egy kis engedélykérő figyelmeztető jelzés. Ez egyben azt is jelezte, hogy megjelent a MetaMask legújabb, 4.9.0 verziószámmal ellátott kiadása. Lássuk az újdonságokat.

Trezor támogatás

A Trezor hardveres tárcát használóknak jó hír lehet, hogy a tárca már összeköthető MetaMask-kal. Az összekötés megadja a lehetőséget, hogy MetaMaskon keresztül ellenőrizd a tárcád egyenlegét és aláírj tranzakciókat – persze továbbra is minden végleges megerősítést a hardver wallet kijelzőjén megjelenő gombokkal kell végrehajtani.

Emellett a MetaMask biztosította a közösséget, hogy a privátkulcsot nem exportálja, nem kezeli, az végig a tárcán marad, biztonságban.

Továbbá azok az Ethereum decentralizált applikációk, amik képesek a MetaMask-kal kommunikálni, mostantól a MetaMask-os Trezor tárcát is biztonságosan tudják majd kezelni.

 

Letisztultabb UI

A kezelőfelület is kapott néhány tweaket: például egy új konfirmációs képernyőt, amin sokkal átláthatóbb módon jelennek meg a számunkra fontos adatok, mint a gas fee, az értékek és a címek.

Néhány kattintást és keresgélést megspórol nekünk az újonnan beépített tokenfelismerés. Ha eddig egy új tokent szerettünk volna a MetaMask tárcánkhoz adni, meg kellett keresnünk a token contract számsort, azt bemásolni a programba és bepötyögni a tickert. Az új verzió ezentúl magától felismeri a tokeneket.

Ha a MetaMaskon belül több számlát is működtetsz, amik feltorlódtak az idők során és a legtöbbje már üres, mostantól lehetőséged van törölni azokat. Ezzel csökkenhet a káosz és még letisztultabb kezelőfelületet kapsz.

Utolsónak érdemes megemlíteni a teljes kijelzős nézetet, ami gyakorlatilag egy új böngészőfülben nyitja meg a tárcát. Mivel ugyanaz a kompakt elrendezés a teljes képernyős nézetben is megmarad, ennek különösebb hasznát nem véltem felfedezni, pusztán nagyobb méretben látható a tárca.

Biztonság

2018 novemberére terveznek egy új biztonsági fícsör bevezetést, azonban a 4.9.0 verzió hírverésében már szerepel a bejelentés, hogy a dApp-oknak legyen idejük felkészülni. A módosítás az automatikus Web3.js injekció megszüntetését érinti, a felhasználók ebből annyit fognak látni, hogy minden decentralizált applikációhoz be kell majd jelentkezni és manuálisan megadni az engedélyt arra, hogy az a program lássa a tárcánk publikus adatait.

A MetaMask ezzel az újítással a felhasználók adatainak védelmében és a visszaélések megelőzésében szeretne élen járni. A fejlesztőcsapat viszont elvárja, hogy a későbbiekben minden dApp megteszi a megfelelő lépéseket, hogy ennek utat nyisson, ezért is tolták ki őszig ennek a megjelenését.

Ha még jobban szeretnél elmerülni a technikai részletekben, ajánljuk a MetaMask 4.9.0 beharangozót a tárca hivatalos blogján.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img