Most kell altot venni, mikor fáj?

spot_img

Többi ismerős is kérdezte az utóbbi napokban és főleg ma reggel, hogy most kell-e altot venni, mert hogy ilyen árakról pár hónapja csak álmodni lehetett. Az oldalon többször említett ATHcoinindex adatai szerint már a “sokak kedvence” kategóriába eső altok is 90% visszahúzódásnál járnak a mindenkori csúcshoz képest:

NEO 18 dollár? XRP (Ripple) 0.3? Mi ez? Álom vagy valóság?

Ha az embernek korábban nem volt pénze befektetni, vagy taktikusan kivárt, a mostani állapot maga lehet a svédasztal, ahonnan csak győzzön válogatni. A probléma sajnos azonban ott van, hogy a szélsőségesen manipulált piacon nem tudhatjuk, hogy vajon beszakad-e a BTC tartósan 5800$ alá, és rántja-e magával az összes többi kriptopénzt is. A rántás maga nem kérdés, csak a beszakadás. Ha a beszakadás megtörténik, a mostani “olcsó” altok tovább fognak vérezni, így könnyen elképzelhető, hogy egy hónap távlatából a mostani árfolyamok is drágának tűnnek majd.

Szokták mondani, hogy zuhanó kést nem jó ötlet megragadni, azonban azt is tudni kell, hogy teljesen esélytelen eltalálni, hogy hol lesz az alja a zuhanásnak, és aztán hol lesz a teteje az újabb ciklusnak. Ha vannak olyan projektek, amikbe befektetne az ember, érdemes a nyugodt átlagolás mellett dönteni, nem pedig egyszerre felugrani a még nagyban süllyedő hajóra. Nyugodt átlagolás alatt azt értjük, hogy az eredetileg tervezett mennyiség kis részeit hetente, kéthetente megvásárolva a további tartós esetén is folyamatosan alacsonyabbra kerül az átlagárunk, aminek köszönhetően a vásárlói piac indulásakor sokkal hamarabb fordulhatunk vastag pluszba.

Szintén nagyon fontos, hogy olyan projekteket válasszunk, amikben tudunk bízni még akkor is, amikor épp nem fut jól a szekér. Ez rengeteg idegeskedéstől és önmarcangolástól kímélhet meg bennünket a piros napokon.

A Kriptosuliban bővebben írunk az átlagolásról, a stratégia fontosságáról, valamint a bróker és tőzsde választásról is, amelyek segítségével elindulhat az ember a kriptopénzek, jelenleg épp kifejezetten lehangoló és idegölő, máskor gyönyörű és eufórikus világában.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img