Facebook – Stellar partnerség a láthatáron?

spot_img

Az elmúlt hónapokban a Facebook blokklánc fejlesztésért felelős csapata több alkalommal is találkozott a Stellar képviselőivel, hogy többet megtudjanak a cég nyílt forráskódú, tranzakciókat feldolgozó rendszeréről. Ennek segítségével a Facebook akár a legnagyobb bankokkal is felvehetné a versenyt – nyilatkozta egy Stellarhoz köthető, neve elhalgatását kérő forrás.

A Facebook blokklánc fejlesztésért felelős csapata (melyet a PayPal egykori igazgatója vezet) több kriptó projecttel is felvette a kapcsolatot, hogy többet is megtudjanak azok alkalmazási területeiről. A Stellarral már több hónapja folynak a megbeszélések és bár ezek a forrás szerint még egy “korai stádiumban” vannak, utalhatnak a Facebook pénzügyi szolgáltatások felé irányuló ambícióira. A cég a blokklánc technológia alkalmazásával felülkerekedhetne a hagyományos bankrendszer hátrányain és valós alternatívát kínálhatna mintegy 2 milliárd felhasználójának, amivel “kihúzhatná a szőnyeget a pénzintézetek lába alól.”

Egy Facebookhoz köthető forrás szerint, a vállalat a blokklánc hosszútávú alkalmazására rendezkedik be és munkacsoportjának feladata, hogy egy bizonyos terület helyett (például, hogy kizárólag a pénzügyi megoldásokra koncentráljanak) olyan alapot biztosítson, amiből később minél több irányba tudnak majd terjeszkedni.

A hír megjelenése óta eltelt két órában a Stellar közel 10%-ot emelkedett, majd kissé visszaesett.

Ami még érdekes lehet az ügy szempontjából, hogy David Marcus, a Facebook blokklánc fejlesztésekért felelős igazgatója a fentebb linkelt Wikipedia cikk szerint a Coinbase-nél is tagja az igazgatói tanácsnak. Nem tudom hosszútávon ez a két pozíció mennyire lesz összeegyeztethető, hiszen a két cég hamarosan egymás riválisává válhat. Vagy éppen ellenkezőleg?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img