Kim Dotcom: fektess bitcoinba, mielőtt az USA adósságállománya kezelhetetlen lesz

spot_img

Az ellentmondásos internet “kalóz” és bitcoin szószóló, Kim Dotcom markáns nyilatkozatot tett a Twitteren az amerikai adósság kapcsán. A Megaupload illegális videó és filemegosztó rendszerrel világhírűvé vált, német származású, eredeti nevén Kim Schulz olyannyira részese a kriptovilágnak, hogy saját blokklánc rendszert is létrehozott nemrég.

Felhívása szerint azért érdemes, sőt, szükségszerű, hogy “mindenki” bitcoinba és aranyba fektessen, mert az USA hamarosan eléri az egy trillió (ezer milliárd) dollár adósságállományt, ez sosem lesz visszafizetve, globális gazdasági összeomláshoz vezet.

Azt is megtudhattuk, hogy Trump elnök egy “lélegeztetőgépen lévő” birodalomban kezdte meg ciklusát, illetve vezető közgazdászok egyetértenek abban, hogy az adósság fenntarthatatlan. A jelentések alátámasztják Dotcom szavait, az elmúlt tíz hónapban húsz százalékkal nőtt a szövetségi deficit.

Az USA szövetségi hiánya 1940-2015

A várakozások szeirnt idén eléri a 793 milliárd dollárt a hiány, 2019 során pedig az egy trilliót. Többe kerül a visszafizetés, mint a társadalombiztosítás az országban. A twitterezők reakciói vegyesek, van, aki szerint az amerikai dollár már most értéktelen. Mások szerint a központi bankot kellene megszüntetni.

Dotcom korábban sem ápolt jó viszonyt az amerikaiakkal, még mindig tart a csatája a kormánnyal. 2012-ben eljárás alá vonták a Megaupload miatt, otthonát elárasztották az ügynökök, szerzői jog megsértésével, pénzmosással, zsarolással vádolják.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img