spot_img

Szaúd-Arábia betiltotta a “Bitcoinokat”

spot_img

Pontosan ez a megfogalmazás szerepelt Szaúd-Arábia Monetáris Hatóságának friss közleményében, amiben figyelmeztette az érintetteket: “(…) a virtuális valuták, mint például a Bitcoinok illegálisak a Királyságban és semmilyen társaság vagy személy nem rendelkezik hatósági jogosítvánnyal hozzájuk.”

 

 

A közleményben a tiltást a sokszor látott érvekkel indokolták: az állampolgárok veszélynek vannak kitéve a gyors meggazdagodást ígérő cselszövések miatt, nagy az árfolyamkockázat, de említésre került a fiktív szerződések aláírása és ismeretleneknek utalt pénzek is.

Szaúd-Arábiában egyébként sincs nagy keletje a kriptopénzeknek, az országban csak egyetlen váltó működött, a BitOasis – ami május óta egyébként sem üzemelt.

A világ egyik utolsó abszolút monarchiája a legutóbb azzal tűnt fel a világsajtóban, hogy a nőknek engedélyezte az autóvezetését és futballmérkőzések látogatását – nem meglepő módon a kriptovaluták kapcsán is hasonló konzervatív hozzáállást tanúsítanak.

Hasonlóan határozott tiltás van érvényben jelenleg Algériában, Bangladesben, Bolíviában, Ecuadorban, Nepálban és Kambodzsában.

spot_img
spot_img
spot_img