Winklevossék összefogják az amerikai tőzsdéket

spot_img

Egy önálló és önszabályzó szervezet tervét tárta a nyilvánosság elé a Gemini kriptotőzsde. A hírhedt ikertestvérek, Cameron és Tyler Winklevoss által életre hívott szervezet a Virtual Commodity Association Working Group nevet kapta, magyarul a Virtuális Árucikkek Egyesült Munkacsoportjaként lehetne lefordítani.

Az elképzelés szerint a VCA Munkacsoport önszabályozó módon működne és ellenőrzést gyakorolna a hatáskörébe került kriptopénz piacok felett. A kezdeményezéshez meglehetősen nagy nevek csatlakoztak az amerikai kriptoszférából: ilyen a Bitstamp, a bitFlyer USA, a Bittrex és természetesen a a testvérek által tulajdonolt Gemini.

Nem olyan régen mi is beszámoltunk róla, hogy Japánban is létre jött egy hasonló szervezet. Az ottani tőzsdék a piac megtisztításának és a csalások visszaszorításának érdekében fogtak össze, hogy a töredékes állami szabályozás miatt, egységesen, saját maguk állítsanak mércét, tagjait számára.

A VCA vezérigazgatói posztjára Maria Filipakist jelölték, aki korábban New York állam pénzügyi hatóságánál töltött be vezető pozíciót és nagy szerepe volt a kriptopénzeket is szabályozó törvények kidolgozásában. A VCA továbbá egy független igazgatói tanáccsal fog dolgozni, ennek felállításáról és tagjairól még folynak az egyeztetések.

A társuláshoz csatlakozott tagok deklarált célja, hogy előremozdítsák a szabályozást, megvédjék az ügyfeleiket és egy fair pénzügyi-szolgáltatói keretrendszert dolgozzanak ki, ami alapján a kriptotőzsdék a jövőben működni tudnának.

A szervezet alakuló gyűlésére szeptemberben, valószínűleg New Yorkban kerül majd sor.

 

(businesswire)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img