A máltai miniszterelnök nevében terjesztettek scamet

spot_img

Joseph Muscat máltai miniszterelnök nevével élt vissza egy kriptós csalást futtató csoport. Azért ő lehetett a célpont, mert hangos barátja és szószólója a kriptopénzeknek, és hozzá is köthetőek azok a máltai rendelkezések, amik elindították a kis államot a kripto nagyhatalommá válás útján.

Máltára költözik a Binance

Muscat nevében létrehoztak egy Instagram profilt, amire egyszerű másolással folyamatosan töltötték fel az eredeti profilról származó tartalmakat, és összesen 1300 embert gyűjtöttek össze, mielőtt lelepleződtek volna. Köztük vezető máltai politikusokkal is, akik meg voltak győződve róla, hogy kollégájukat követik.

A hamis profil. Az eredetinek 15.000 követője van, és hitelesített.

A lassú építkezés szerdán lépett éles fokozatba, amikor is az ál-miniszter egy ponzi-rendszerű Bitcoin-befektetési alapba kezdte csábítgatni a követőket, azt ígérve, hogy “elképesztő hasznora tesznek szert mindössze egy hónap alatt”.

Azóta az Instagram eltávolította a csaló fiókot, a hatóságok pedig megkezdték a nyomozást.

A szerkesztőség tanácsa, hogy mindig ellenőrizzük hírforrásaink hitelességét, és soha ne dőljünk be a túl jól hangzó ajánlatoknak. Kriptopénzt pedig csak megbízható forrásból szerezzünk be, mint a Binance vagy a CoinExchange.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img