Google Trends: Éves mélypont közelében az érdeklődés

spot_img

Globálisan, a “bitcoin” keresőszó keresési gyakoriságát alapul véve.

A napokban több cikket is olvastunk a kriptós sajtóban arról, hogy “több éves mélyponton” van az érdeklődés, ez azonban nem teljesen igaz: 2015 nyarának sivatagában, mikor légy sem zümmögött, a mostani negyede körül mozgott a keresések száma. Lehetne olyan keresési kifejezést, direkt egy-egy földrajzi régióra találni, ahol akár három éves mélyponton is vagyunk, de ahogy az alábbi grafikonon látható, a mostani plató a “bitcoin” keresésre hasonló, mint 2017 nyarának értékei.

Bitcoin keresések alakulása a Google adatai alapján

Nagyon jó konkrét arányszámokat látni az előző nagy hype ciklus és a 2017 végi hisztéria összehasonlításához. A legtöbb keresés egységnyi idő alatt 2017 decemberében érkezett, a Google Trends-en ez addig marad 100 (%), amíg egyszer több keresés nem lesz a “bitcoin” kifejezésre, mint amennyi akkor volt. A mostani érték 11, ez alig marad el a 2013 végi BTC árfolyam hatszorozódáskor tapasztalt érdeklődéshez képest (15).

Érdemes a “bitcoin price” keresésekre is ránézni, ennek mostani értéke a 2013 végi csúcsnál mért háromszorosa. Ebből leszűrhető, hogy napjainban sokkal többen rendelkeznek kriptopénzekkel, és/vagy szeretnék időzíteni első vásárlásaikat.

Tyúk vagy tojás?

Az árfolyamok növekedése meghozza az érdeklődést. Az árfolyamok csökkenése letöri az érdeklődést. A tömegek érdeklődése az árfolyamok tartós emelkedésével tér vissza, nem pedig fordítva. Ez az egyik oka annak, hogy van értelme az átlagoló pozícióépítésnek, hetente, havonta, vagy más időközönként érdemes a kinézett kriptopénzből kisebb mennyiségeket vásárolni . Az átlagárunk, ha még egy darabig eltart az oldalazás-csökkenés, kedvezőbb lesz, mintha fellelkesülve egyszerre vásárolnánk egy megindulás során. Arra sajnos minimális esélyünk van, hogy pontosan eltaláljuk a csúcsot vagy az aljat, ez még a legtapasztaltabb kereskedőknek is problémát okoz.

A mostani eladói piac során tapasztalt legfontosabb árfolyamszintet az 5800$ jelenti, melyről eddig 3-4 alkalommal pattant a BTC árfolyam, vele pedig hosszabb-rövidebb ideig a teljes piac. Amennyiben ez a szint elesik, további esésre lehet számítani.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img