Tom Lee: Ethereum futures? Csak azt ne!

spot_img

Hétfő reggel egy ether árelemzés kapcsán már szóba kerültek a Kripto Akadémia hasábjain a CBOE által bevezetésre kerülő Ethereum határidős ügyletek.

A chicagói tőzsde terve komoly hullámokat vert a kriptoközösségen belül. Tekintve, hogy a piac hangulata inkább az Ethereum ellen fordult az utóbbi időszakban, nem maradtunk markáns vélemények nélkül.

Tom Lee, a Fundstrat piackutató és pénzügyi elemző vállalat alapítója és analitikusa is kritikus véleményének adott hangot. Az optimista Bitcoin előrejelzéseiről ismert szakember szerint az egész Ethereum ökoszisztémának árthat, ha bevezetésre kerülnek a határidős szerződések. Annak ellenére, hogy valószínűleg az árfolyam emelkedés követné a híreket, a nagy “dump”, azaz áresés nem váratna sokáig magára.

Szerinte a pesszimista hangulatú medvéknek a kezébe adnának egy egyszerű shortolási lehetőséget. Tom Lee kitért azokra az emberekre, akik decemberben, a buborék csúcsán nyitották meg short pozícióikat és óriásit profitáltak. Elmondása szerint ugyanez a forgatókönyv játszódhat le az Ethereum esetében is. Bizonyos mértkében pozitív fejlemény lehet viszont, hogy a medvék nyomása enyhülhet a Bitcoinon, ha azok az ether áresésére fókuszálnak majd.

A chicagói tőzsde jelenleg csak arra vár, hogy az amerikai tőzsdehatóság engedélyezze az ether határidős ügyleteinek tervezetét.

Mit gondolsz mi lesz az Ethereum sorsa? Áresés? Bull? Gondolataidat szívesen olvassuk a kommentmezőben.

Ha már rendelkezel kriptopénzekkel, szeretnél kereskedni vagy egy-egy kisebb, kevésbé ismert coin-ból vásárolni, javasoljuk a Binance használatát, megbízható és könnyen használható eszközről van szó.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img