Bitcoin forkok és utánzatok bemutatója III.

spot_img

Ígéretünkhöz híven ma a Bitcoin Private-al és a Dark-al fogunk foglalkozni.

Bitcoin Private

A Bitcoin Private idén márciusban indult útjára 21 milliós total supply-val. Mind a Bitcoin, mind a ZClassic tulajdonosok 1:1 arányban részesültek az érméből, amiben túl sok logikát nem találtam tekintve a hatalmas érték-különbözetet. Idézve a weboldalról:

Anyone holding ZCL or BTC in a wallet or supported exchange has been credited Bitcoin Private (BTCP) at a 1:1 ratio. For example, if you held 15.4 ZCL and 0.1 BTC, you receive 15.5 BTCP.

…Azaz akinek volt a “fork” pillanatában 20 BTC-je az ugyanannyi BTCP-t kapott, mint az, akinek 20 ZCL-je volt.

Hivatalos motiváció: Tulajdonképpen nem is találtam semmiféle racionális érvelést még a termék saját honlapján sem. Leírják persze, hogy titkosított, hogy nyílt forráskódú, meg decentralizált… De semmi egyedi vagy különleges.

Valódi motiváció: Feltételezhetően a szokásos. Gyors, könnyű nyereség reménye.

Végkifejlet: A fork utáni napokban az árfolyam majdnem elérte a 90 dollárt, ami nem hangzik rosszul. Azonban ez csak esélyt adott a dumpra azok számára, akik tekintélyes mennyiséget kaptak a birtokukban lévő BTC vagy ZCL miatt (például tippem szerint ilyenek lehettek a fejlszetők is), utána viszont az érme értéke teljesen összeomlott. Jelenleg 4 dollár alatt mozog, a napi volumene 2-300.000 dollár között ingadozik. A legnagyobb tőzsde, ahol elfogadják, a HitBTC, ezen kívül olyan híres helyeken találkozhatunk vele, mint a Sistemkoin, Trade Satoshi, Altcoin Trader…

Véleményem szerint a jövője a teljes feledés.

Bitcoin Dark

Nehéz erről az érméről bővebben nyilatkozni, ugyanis idén májusban a saját fejlesztőcsapata is hátrahagyta, hogy helyette a Komodo nevű kriptót futassa tovább. a Twitter fiók halott, a weboldaluk halott.

Annyi bizonyos, hogy 2014-ben indultak, és a Bitcoin kihívói szerettek volna lenni (mint mindenki). Habár fejlesztőcsoport már nincs mögötte, maga a blockchain életben maradt, és kereskedhető is a Poloniexen.

Egyetlen releváns és egyben aktuális infó a BTCD-vel kapcsolatban, hogy éppen most, a sorozatunkkal egyidőben óriási pump n dump műveletet folytatnak valakik, ugyanis az elmúlt 24 órában 16 dollárról egészen 100 dollárig pumpálták, hogy aztán hagyják lassan kivérezni. Ebben a pillanatban épp 64 dollár az ára, és csökken.

Este folytatjuk a maradék ál-bitcoinokkal, melyeknek nagyobb részéről talán soha nem hallottál még!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img