Vechain: BYD Auto és PICC partnerkapcsolat

spot_img

A BYD Auto-t 2003-ban alapították. A kínai cég elektromos járművek és akkumulátorok gyártására specializálódott és jelenleg nem csak a világ legnagyobb ilyen termékeket előállító vállalata, de az ő márkájuk a világon legtöbbet értékesített elektromos autója is.

A DNV GL globális minőségbiztosítóval és a Vechainnel közösen a BYD ma mutatta be a Carbon Credit-et, a járművek életútját rögzítő alkalmazást. A BYD az első nagyvállalat, mely az általa gyártott autók, buszok és vonatok millióinak adatait fogja egy nyilvános blokkláncon rögzíteni.

Az úgynevezett Karbon Bank rendszerben azok akik járműveiket rendeltetésszerűen használják, törekszenek karbantartásukra és a káros kibocsájtású anyagok csökkentésére, úgynevezett Karbon Krediteket kaphatnak, melyeket a rendszert felügyelő alkalmazásban hirdető, különböző szolgáltatásokat biztosító cégeknél költhetnek el. Ezek lehetnek például autószervizek, de biztosító társaságok is, melyek a beérkező adatok alapján teljesen egyedi, a hagyományosnál sokkal kedvezőbb, személyre szabott szerződéseket ajánlhatnak ügyfeleiknek.

A Vechain ugyancsak friss partnere a PICC, a Kínai Biztosító Társaság (People’s Insurance Company of China), mely egy 126 milliárd dolláros vagyont kezelő állami cég. Az együttműködés célja, a jelenlegi nehézkes és a felek által könnyen kijátszható, nem megbízható biztosítási-ügyintézési rendszer teljes digitális, blokkláncra épülő megreformálása.

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img