Használnánk egy kicsit a géped, de az se baj, ha nemet mondasz

spot_img

Senki sem szereti, ha kölcsönveszik a dolgait, hogy egy kicsit saját célra használják. Persze nem mindegy, hogy pontosan hogyan teszik ezt velünk, ha például szó nélkül berontanak az irodánkba és elviszik a gépünket, az még a bűncselekmény kategóriáját is kimerítheti, ha viszont először tisztelettudó kérdést kapunk, az teljesen más tészta.

Pontosan ezt tesszük most mi is, a Kripto Akadémia kísérleti jelleggel bevezeti a JSECoin használatát. Többször írtunk már erről a projektről, az alig egy éves munka lényege, hogy a bitcoin óriási energiafogyasztásával szemben alternatívát nyújtson, ezt a coint-t irodai laptopokkal bányászhatjuk.

Persze ez egykor a BTC-re is igaz volt, a JSE esetében viszont kifejezett cél, hogy kizárólag otthoni és irodai gépekkel történjen az elosztott hálózat fenntartása. Sőt, a use-case lényege is kis teljesítményű gépekhez és okostelefonokhoz kötődik, a webhely tulajdonosoknak kínál alternatív bevételi forrást.

Ha beágyazzuk a JSECoin kódját egy weboldalba, akkor minden látogatónk gépe számunkra fog bányászni. Pontosan ezt tesszük most mi is, legalábbis teszünk egy hét napig tartó kísérletet, a folytatásról később döntünk.

Ez cryptojacking, mások erőforrásainak jogosulatlan használata?

Nem, ez semmi esetre sem cryptojacking. Azért nem, mert a Kripto Akadémia látogatói tájékoztatást kapnak arról, hogy a processzoruk kihasználatlan erőforrásait bányászatra fordítjuk, a képernyő alján megjelenő panel formájában.

Mondhatok nemet?

Igen, természetesen jogod van látogatóként nemet mondani arra, hogy a gépeddel bányásszunk. Ehhez nem kell mást tenned, mint az alábbi képen látható panelen (ami a böngészőablak alján fog megjelenni amikor oldalunkra látogatsz első alkalommal a beágyazás megtörténte után) a “Privacy & Opt-out” linkre kattintani.

A megnyíló új ablakban ismét látni fogod az “Opt-out” linket, ha azt megnyomod, akkor a JSECoin rendszere kivesz azon felhasználók közül, akiknek a gépével bányászat történhet. Így nem csupán a Kripto Akadémia használatakor nem fog bányászni a géped, hanem egyetlen oldal használatakor sem, ami szintén használja a JSECoin rendszerét.

A JSECoin információs panelje, melyet a Kripto Akadémián is láthatsz az első alkalommal, amikor a beágyazás megtörténte után oldalunkra látogatsz.

Nem fog lassulni a gépem, ha igent mondok?

Ha a “Continue” gombra kattintasz, akkor elindul a bányászat a gépeddel, egészen addig, amíg a Kripto Akadémia oldalát böngészed. Ha bezárod azt a böngészőablakod, amivel a Kripto Akadémiát használod, akkor a bányászat leáll egészen a következő látogatásodig.

A géped egyáltalán nem fog lassulni, ezt a JSECoin tizenegy hónapnyi tesztelése után bizton állíthatjuk. Miközben ezeket a sorokat írom, szintén fut a bányászat a gépemen, a rendszer lehetőséget ad arra, hogy a saját oldaluk, pontosabban a JSE Platform megnyitásával is bányásszunk. A gépem egyáltalán nem lassul, sőt, egy szakemberrel meg is mértük, szinte észrevehetetlen plusz terhelést jelent a processzornak a bányászat.

Mégis miért bányásznék nektek?

Ez a kérdés is jogos, a megválaszolásához azt kérjük, hogy vegyél figyelembe két szempontot. A géped nem lassul, nem melegszik, semmilyen fennakadást nem okoz a munkádban vagy kikapcsolódásodban az, hogy a Kripto Akadémia számára bányászol JSECoin-t.

A másik szempont az, hogy a Kripto Akadémia tartalmai ingyenesek, de nem ingyen készülnek. Fenn kell tartanunk egy szerkesztőséget, egy irodát, egyéb költségeink is vannak. Ahogy említettük, természetesen jogod van nemet mondani, mégis arra kérünk, hogy értékeld munkánkat azzal, hogy egy számodra semmilyen nehézséggel nem járó tevékenységet engedélyezel nekünk arra a rövid időre, amíg elolvasol nálunk egy cikket.

Köszönjük látogatásod, akár elfogadod a JSECoin használatát, akár nem, reméljük, hogy még sokáig követni fogod a munkánkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img