Stabilcoint indít a VeChain

spot_img

A VeChain ökoszisztémába USD alapú stabilcoin érkezik VeUSD néven. A stabilcoin fejlesztője az a Stably, amely korábban már az ICON-al is együttműködött, szintén egy stabilcoin projekt kapcsán. (Erről itt írtunk.) A VeChainen ez lesz az első termék, amelyet a folyamatos együttműködés részeként adnak ki.

A Stably 2018-as Ethereum mainnetre történő bevezetése óta a stabilcoin iparágban új szabványokat állított fel az átláthatóság és a használhatóság tekintetében. Ugyanezeket a szabványokat kívánják integrálni az VeChain ökoszisztémába is a VeChain-en kibocsátott stabilcoinnal.

Kezdetben a felhasználók a Stably stabilcoin platformján, a Stably Prime-on keresztül vehetik és adhatják majd el a VeUSD-t készpénzért. A VeUSD hamarosan elérhető lesz a felhasználók számára a VeChain centralizált és decentralizált tőzsdéin, az OceanEx-en és a Vexchange-en is.

A VIP-180 tokenszabványra épülő VeUSD egy stabilcoin, amelyet a Stably hozott létre. A Stably egy amerikai székhelyű eszköz tokenizációs infrastruktúra szolgáltató. Szabályozott pénzügyi intézményekkel működik együtt, a stabilcoinok és a tokenizált eszközök szabályszerű bevezetése érdekében. A VeUSD teljes mértékben USD fiat valutával van fedezve és bármikor 1:1 arányban visszaválthatók.

A VeUSD szerződés a VeChain főhálózatán van telepítve ezen a címen: 0x4E17357053dA4b473e2daa2c65C2c949545724b8

A Stablynak annyira megtetszett a VeChain blokklánc ökoszisztémája, hogy az elkövetkező hónapokban a stablecoin platformja integrálódni fog a VeChainnel. Az Ethereumon lévő magas és egyre növekvő tranzakciós költségek késztették a céget arra, hogy új ökoszisztémák után kutasson. A VeChain kiemelkedett a gyors és alacsony költségű elszámolási időt biztosító Proof of Authority konszenzus során történő hatékony tranzakciók megvalósításának képességével. A VeChain architektúrája nagyon vonzó, mivel kifejezetten úgy tervezték meg, hogy megoldja a többi nagy hálózat számos szűk keresztmetszetét, például a tranzakciós költségek stabilitását az egyedülálló két token modelljével.

A VeUSD létfontosságú szerepet fog játszani a VeChain DeFi ökoszisztémában, mint stabilcoin megoldás a hálózaton. A VeUSD első integrációja a Vexchange-en lesz, ami egy automatizált likviditási protokoll, hasonló az Ethereumon található Uniswaphoz. A felhasználók a Vexchange-en keresztül kereskedhetnek VeUSD-vel, és készpénzben közvetlenül a bankszámlájukra kérhetik ki a Stably Prime-on keresztül.

Ha stabilcoinra váltanád kriptopénzedet vagy csak egyszerűen stabilcoint vásárolnál befektetés, kihelyezés céljából, a Binance és az FTX felületén ezt biztonságban megteheted.

/stably, vechain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img