Forradalmi időket élünk, és észre sem vesszük I.

spot_img

Mostanság nézem újra a Mátrix filmeket, és ez felidézett bennem sok-sok régi emléket. Annak idején tizenévesen, és a húszas éveim elején nagyon-nagyon belemrültem az ilyen-olyan konspirációs teóriákba, melyek azt voltak hivatottak bizonyítani, hogy egy szűk elit kontrollálja a társadalmat már igen régóta.

A hatalmukat indirekt módszerekkel gyakorolják, delegált embereken keresztül, szankciókon és pénzügyi segítségeken keresztül, a popkultúrális médián keresztül, a jól ismert adósságcsapdán keresztül (mindig több adósságot fog termleni a teljes gazdaság, mint amennyinek a visszafizetésére képes volna), és így tovább.

Hogy ebből mennyi igaz és mennyi nem, azt nem ennek a lapnak a tisztje eldönteni. Mindenesetre ez a világnézet az identitásom szerves részét képezte, és nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy ha volna egy ilyen “hidden elite”, akkor azt hogyan lehetne kijátszani, megdönteni.

Úgy gondolom, hogy a fentebbi téma kapcsolódik a kripto-közösséghez, és olyan gondolatok a fentebbiek, amik az ittlévőket is foglalkoztatják, legalább egy részét a kriptósoknak mindenképp. Hisz maga a Bitcoin is a cypherpunk mozgalom oszlopos tagja vagy tagja volt.

Satoshi nem akart szocialistának tűnni

Persze a legtöbbeknek mindez elsősorban individuális kérdés, a személyes meggazdagodás és függetlenség elérésének záloga. És ezzel nincs is semmi baj. Az a legszebb az egészben, hogy esetünkben – mivel pénzről van szó – a kettő cél nem egymás ellen hat, hanem egymást erősíti.

Hiszen minél többet vásárlunk, és minél többet költünk kriptopénzt, annál közelebb jön az áhított változás.

Folytatás 18:00

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img