Újabb felmérés: Az amerikai fiatalok 48%-a váltana dollárról kriptóra

spot_img

A piaci eseménytelen oldalazása, valamint az éves mélypont alkotta támasz lehetséges áttörésése miatti stresszt mi mással is enyhíthetnénk, mint némi száraz és érzelemmentes statisztikával. A bemutatott felmérés eredményei között találunk olyat, amely pozitív számunkra.  Nézzük is röviden:

Augusztus végen 1202 fő megkérdezésével végezte kutatását a YouGov Omnibus, az eredmények között néhány számunkra is meglepőnek tűnik.

Az eredmények többi grafikonja a kutatás eredményei között, a fenti linken érhető el

A megkérdezettek több, mint kétharmada hallott a Bitcoinról. A korábbi felmérésekből tudjuk, hogy a férfiakat jobban megfogja a téma, jelen esetben sem derült ki újdonság ezzel kapcsolatban. Az azonban kicsit meglepő, hogy azok közül, akik hallottak róla, 87%-nak nem volt hozzá köze (vásárlás, eladás vagy bányászat), 49%-uk pedig egyenesen azt válaszolta, hogy örül neki, hogy nem vett korábban, és a jövőben sem tervez. Ez így sajnos már nem fest olyan jól.

Arra, hogy általánosan elfogadottak lesznek-e a kriptók 10 éven belül, az összes korcsoport nagyjából 1/3-1/3 arányban válaszolt igennel, nemmel és nem tudommal, ami totál bizonytalanságot mutat a kérdéssel kapcsolatban. Kivételt a 18-34-es korosztály jelent, akik 44%-a szerint bizony a jövő általános adopciót hoz. A kriptopénzek illegális felhasználására vonatkozó kérdésekre nem térünk ki, az eredmények a szokásosak.

Azok közül, akik szerint általánosan elfogadott lesz a kriptopénzek használata, 36% akár minden dollárját is átváltaná kriptóba a jövőben. Ez az arány ráadásul magasabb a már említett 18-34 korosztályban, náluk 48%. Az ezt elutasítók aránya ebben a csoportban 50%. Érdemes lenne elkezdeni vezetni egy saját statisztikát arról, hogy az évek során a különöző felmérések eredményei hogyan változnak, feltételezéseink szerint a Bitcoin és kriptopénzek szempontjából pozitív irányba.

A számok mellé érdemes a tegnapi bemutatott felmérés összefoglalását is, mely szerint a korábbiakban kriptopénzbe fektetők 58-72%-a tervezi növelni pozícióit a következő egy évben:

Felmérés: 72% további vásárlást tervez a következő 12 hónapban

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img