A nigériai lakosság harmada kripto befektető

spot_img

A KuCoin kiadta az “Into The Cryptoverse” című jelentését, amely szerint a 18-60 év közötti nigériaiak 35%-a fektetett már be vagy kereskedett bitcoinnal és más kriptovalutákkal.

A KuCoin  nemrégiben kiadott egy jelentést “Into The Cryptoverse” címmel, amelyben a blokklánc technológia, a bitcoin és egyéb kriptopénzek elfogadásának vizsgálatát tárgyalja. Ezek közül a legjelentősebb Nigéria, ahol ugyanis a 18-60 év közötti felnőttek 35%-a, azaz 33,4 millióan birtokoltak vagy kereskedtek már bitcoinnal vagy valamilyen kriptopénzzel az elmúlt 6 hónapban.

Az is érdekes adat, hogy ez év elején, a jelentés szerint Nigéria teljes lakosságának mindössze 51%-a rendelkezett internet hozzáféréssel. Ebből az 51%-ból a nigériai internetezők 86%-a ismeri a kriptopénzeket, mint befektetési eszközöket. A jelentés azt is megállapítja, hogy a Google Trends szerint 2021 elején Nigériában volt a legtöbb keresés bitcoinra.

A jelentés szerint, hat év alatt a nigériai valuta, a naira, 209%-kal értékelődött le. A bitcoin elfogadási aránya sokkal jelentősebb azokban a népességcsoportokban, amelyeknek szükségük van a bitcoinra, nem pedig csak birtoklási vágyból veszik. A nigériai naira gyengülése a legtöbb megkérdezettnél korábbi elfogadáshoz vezetett. Bitcoinnal jelenleg foglalkozók 37%-a több, mint 3 éve fektetett be vagy kereskedik, további 27% pedig csak az elmúlt 6 hónapban kezdte el. A meglévő pénzügyi struktúrából való kilépési igényt a Nigéria fiatal lakossága hajtja.

Szintén egy érdekes statisztikai adat, amely szerint a KuCoin felmérése 50%-os nemi paritást mutatott. Úgy tűnik, Nigéria az élő példa rá, hogy amikor a gazdasági szükséglet, a fiatal generáció és az innováció találkozik, a nemek aránya egyáltalán nem mérvadó.

A befektetők 62%-a úgy gondolja, hogy a kialakulóban lévő rendszer a pénzügy jövője lehet, a befektetők 50%-a pedig azt állítja, hogy hosszú távon támogatni is fogják ezt. A befektetők 40%-a arra törekszik, hogy nyereségét saját vállalkozás indítására használja fel, 36%-uk más bevételi forrást fog keresni, 26%-uk pedig elsődleges jövedelemként támaszkodik befektetésére.

Fontosnak tartják a nigériaiak portfóliójuk diverzifikációját. Ezek a befektetők átlagosan 60%-ban kriptopénzeket, 20%-ban készpénzt vagy bankbetéteket, 7%-ban pedig devizákat allokálnak, a fennmaradó százalékban pedig egyéb pénzügyi eszközök tartanak.

E befektetők valamivel több, mint egyötöde (22%) a vagyonának több, mint 90%-át bitcoinban vagy más kriptovalutában tárolja. Ez a kisebbségi csoport általában valamivel idősebb, és kevésbé ismeri az egyéb pénzügyi termékeket, és inkább a pénzátutalásokra és tranzakciókra, mint a kereskedésre összpontosít.

2022 februárjában ezeknek a befektetőknek a 65%-a használja a peer-to-peer kereskedési lehetőséget arra, hogy fiat valutát cseréljen kriptovalutáért, miután a nigériai központi bank 2021 februárjában megtiltotta a bankoknak a kriptovaluta tranzakciók engedélyezését, a KuCoin által végzett másik, a jelentésben idézett felmérés szerint.

A KuCoin további adatai azt mutatják, hogy 2021 januárja és 2022 januárja között a havi tranzakciók 1386,7%-kal nőttek az afrikai országokban. Ugyanebben az időszakban az aktív felhasználók száma is 2467,2%-kal nőtt.

Úgy tűnik a bitcoin a világ fejlettebb országaiban sokak számára minden bizonnyal értékmegőrzőként szolgál birtoklási vággyal vegyítve. Az elmaradott országokban azonban a  bitcoin humanitárius és önzetlen felhasználási esetei azok, amelyek valóban megkerülhetetlenné teszik.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/bitcoin magazine, kucoin, bitcoin.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img