Újabb stablecoin a piacon: most a Winklevoss testvérektől

spot_img

“Ezidáig még nem készült el blokkláncon az amerikai dollár megbízható és szabályozott digitális verziója. (…) Ezért hoztuk most el a piacra a Gemini dollárt, egy olyan stabilcoint, ami a világ első szabályozott stabilcoinja, ötvözi a dollár stabilitását és annak hitelképességét a blokklánccal”

Ezzel vezette fel blogpostjában a Winklevoss testvérek egyik fele – Cameron, legújabb fejlesztésüket. A saját tőzsdéjük után egyszerűen Gemini dollar-nak nevezett coin (bár a token megnevezés pontosabb lenne) már adható és vehető a Gemini tőzsdén.

A GUST, vagyis a Gemini dollar egy Ethereum blokkláncon futó ERC-20-as token. Ez azt jelenti, hogy bármelyik Ethereum cím kezelni tudja. A Gemini tőzsdén valódi dollárra váltható, amivel megnyílt az út afelé, hogy felváltsa a kereskedőt által sokat használt és sokat kritizált TetherUSD-t.

Az új stabilcoin hitelességét azzal erősítették meg, hogy letétjét az FDIC biztosítja. Az amerikai Szövetségi Betétbiztosító a banki betéteket és megtakarításokat biztosítja. Winklevosséknak sikerült biztosítást kötniük saját ötletükre, így többek között egy rendszeres (és sikeres) ellenőrzésért cserébe a szövetségi intézmény biztosítja a letét összeget.

A TetherUSD-hez hasonlóan tehát a Geminis testvérek is alapvetően egy 1:1 arányú, banknál elhelyezett letéti struktúrára építették a GUST-ot. Ezeken felül a Gemini egy független könyvvizsgáló által végzett havi ellenőrzésnek is aláveti majd magát, valamint a GUSD okosszerződéseket egy újabb harmadik fél, egy független biztonsági vállalat is ellenőrizni fogja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img