Coinbase CEO: 1 000 000 000 ember lesz a kripto iparban

spot_img

A lassan kilencedik hónapja húzódó medve piac ellenére sorra jelennek meg optimizmussal teli hírek, nyilatkozatok. Legutóbb a Coinbase CEO-ja, Brian Armstrong tett merésznek ható kijelentést, miszerint a következő öt év alatt negyven millióról egymilliárdra nő a “kriptoökoszisztémában” lévő emberek száma.

Az nem derül ki az eredetileg a TechCrunch-on megjelent anyagból, hogy az előrevetített “tokenizált világban” ez a hatalmas szám pontosan milyen formában résztvevő tömegeket jelenet, minden bizonnyal blokklánc alapú szolgáltatásokat élvező felhasználókról van szó. Armstrong szerint a “digitális valuták” száma is jelentősen nőni fog, sőt, meglátása szerint számos cég előáll a jövőben egy-egy saját tokennel. Ezek a tokenek tulajdonrészt adhatnak majd egy alternatív befektetési rendszerben.

“Logikusnak tűnik, hogy minden cég, ami rendelkezik egy adott tulajdonosi struktúrával, minden jótékonysági szervezet, minden open source projekt, minden dApp rendelkezzen egy saját tokennel.” -Brian Armstrong

A szabályozás persze komoly akadály a jóslatok teljesülése előtt, ezt egész egyszerűen “nagy, nyitott kérdés”-ként aposztrofálta az egyik piacvezető kriptopénz-fiat váltó első embere. Hozzátette, hogy a jövőben születő tokenek jelentős részét security tokenként látja, megtudhattuk, hogy szerinte “éveken belül” több száz tokent fog kínálni a Coinbase, sőt, később akár “milliónyi” várja majd a közönség érdeklődését.

Noha Armstrong jóslata az egymilliárdos felhasználószámra a kripto iparban nem a Coinbase ügyfeleinek számára vonatkozik, a szám mégis hatalmas. Érzékletes példa az egy, vagy akár több milliárdnyi felhasználószámmal rendelkező szolgáltatásokra a Facebook, melynek appjai (Facebook, Messenger, Instagram, WhatApp) közül legalább egyet 2,5 milliárd ember használ rendszeresen.

A Google sem panaszkodhat, nem egy, nem két, hanem hét olyan termékkel is rendelkezik a keresőóriás, amit legalább egymilliárd ember használ. Mindkét tech óriásnak bő egy évtizedre volt szüksége ezekhez a számokhoz, meglátjuk, hogy a kriptopénzek és blokklánc projektek területének mennyi időre lesz szüksége ugyanennek az eléréséhez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img