Jelenleg még nem reális, hogy az emberek tömegével álljanak át a decentralizált alkalmazások használatára

spot_img

Jackson Palmer, az Adobe termékfejlesztője 2013-ban hozta létre a Dogecoint, mely a mai napig a legnépszerűbb digitális közösségi pénz. A Dogecoin közösség többek között szponzorálta Josh Wise autóversenyzőt az amerikai Nascar szériában…

…a jamaikai bob csapatot, az Olimpiára való kijutásban…

…de szerveztek gyűjtést víztisztító berendezések megvásárlására és hajléktalanok megsegítésére is. Még egy magyar angoltanár számára is gyűjtöttek 1000 dollárnyi Dogecoint, miután egyedi tanítási módszere megtetszett a közösségnek.

Palmer a blokklánc alapú projektek elterjedésével kapcsolatban ejtett el egy mondatot a napokban. Szerinte a decentralizált rendszerek jelenleg még sokkal gyengébb teljesítményt nyújtanak a központosított társaiknál és arra bírni az embereket, hogy tömegesen hagyják ott a már bevált alkalmazások használatát a még gyerekcipőben járó dAppokért cserébe, nem reális elképzelés.

“A csak csináljuk meg és a felhasználók majd jönni fognak mentalitás a blokkláncnál nem működik.”

A legnépszerűbb decentralizált alkalmazások listáját egyébként a dAppradar oldalán követhetitek. A cikk írásakor például így nézett ki a lista:

A felhasználók számai egyelőre még eltörpülnek a milliós App Store és Google Play letöltések mellett, de az Ethereum közelgő Sharding és Plasma frissítései, a Loom Netwörkhöz hasonló megoldások és dAppokat támogató mobil alkalmazások elterjedése idővel javíthat majd ezeken. Ti kipróbáltatok már valaha valamilyen dAppot?

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img