Linkedin 2018 év startupjai: több kriptós cég is a toplistán

spot_img

A legjobb amerikai startupokat rangsorolta a Linkedin, a legismertebb üzleti- és karriercélú közösségi felület. Az 50 legjobb fiatal vállalat listáját a következő kritériumok alapján rangsorolták: az alkalmazottak számának növekedése, a Linkedin profiljuk népszerűsége, a meghirdetett állásaikra jelentkezők száma, és a „top talent” levadászása– azaz más topvállalatokból elcsábított munkavállalók száma.

Talán meglepetésként hathat, hogy az első tíz helyre három darab kriptoval foglalkozó cég is bekerült.

Harmadik helyet a Coinbase szerezte meg – a kriptopiac kapudrogja már 20 millió felhasználóval büszkélkedhet. Ha rajtunk keresztül regisztrálsz a Coinbasere, azzal a Kripto Akadémiát is támogatod.

Hatodik helyre a Robinhood fért be – ami népszerűségét a jutalékmentes kereskedésnek köszönheti

Hetedik helyen végzett a Ripple – a bankközi utalások gyorsabbá és kényelmesebbé tételéért felelő startup.

A listába csak az olyan vállalatok kerültek be, amelyeknek az Egyesült Államokban van a székhelye, hét évnél fiatalabbak és legalább ötven munkatársat foglalkoztatnak.

Az ötvenes listából huszonötödikre még beért a Gemini Trust Company, a Winklevoss fivérek kripto- és pénzügyi szolgáltatója. Eggyel utána pedig a ConsenSys végzett, Joseph Lubin Ethereum alkalmazásokat fejlesztő szoftvervállalata.

A teljes listát tekintve az első helyen a jól ismert Lyft végzett. A Coinbase előtt a második helyet a Halo Top Creamery nevű alacsony cukortartalmú fagylaltokkal foglalkozó startup húzta be.

A top 10 lista a következőképpen néz ki:

  1. Lyft
  2. Halo Top Creamery
  3. Coinbase
  4. Noodle.ai
  5. Bird
  6. Robinhood
  7. Ripple
  8. Glossier
  9. Aurora Innovation
  10. Rubrik

A teljes listáért erre tessék.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img