Te hol tartod a kincseid?

spot_img

Ma ismét megszólítjuk olvasóinkat, arra vagyunk kíváncsiak, hogy hol tartjátok a fiat, bitcoin, ethereum ellenében tőzsdén vagy váltón vásárolt, netán készpénzért vett, esetleg bányászott coinokat, tokeneket. Persze nem csak azt vizsgáljuk, hogy desktop, okostelefon applikáció formájú vagy fizikai walletben sorakoznak-e kriptopénzeitek, az is érdekes, hogy pontosan melyik gyártó termékeit használjátok és miért.

Ez tehát a nagy wallet körkép, a bemenetei információkat tőletek várjuk, ha elég sokan válaszoltok, akkor természetesen születik belőle egy összefoglaló anyag.

Mielőtt átadnánk a szót, pontosabban a komment szekciót számotokra, röviden tekintsük át, hogy miért érdemes tárcában tartani kriptopénzeinket.

Tőzsdéken, váltókon tartott coinok, tokenek

Ha az egyik legnépszerűbb váltón, a Coinbase-en tartjuk kriptopénzeinket vagy egy tőzsdén, például a Binance-en, vagy bármely másik jól ismert, milliók által használt szolgáltatáson, azzal két alapvető veszélyforrásnak tesszük ki magunkat.

A website-ok folyamatos támadásoknak vannak kitéve, néha szárnyait próbálgató fiatal hackerek, néha szervezett bűnözői körök profi emberei, néha egy-egy konkrét célra szerveződő szabadúszók szinte naponta próbálkoznak a internet tengerének oldalain. Az adott cél sokrétű lehet, gyakori, hogy egész egyszerűen kéretlen reklámokat akarnak az oldal látogatóihoz eljuttatni, vagyis fordítva, a látogatókat akarják eljuttatni kéretlen reklámfelületekhez.

Ezt iparszerűen űzik sokan, ha találnak egy aprócska hibát egy oldalban, gondolkodás nélkül kihasználják. A reklámok mellett a másik cél természetesen a pénzszerzés. Márpedig egy kriptopénz tőzsdén rengeteg pénz áll, vonzó célpontot jelentenek. Ez az első probléma azzal, ha egy váltón vagy tőzsdén tartjuk a coinokat, tokeneket: olyan helyen áll a pénzünk, ami profiljából adódóan állandó célpont a bűnözők számára.

A második, hasonlóan komoly veszélyforrás a kriptopénzek területének éretlenségéből adódik. A biztosítók, bankok, klasszikus tőzsdék, sok egyéb pénzügyi szervezet úgynevezett tőkegaranciát vállal az ügyfelei számára, ha bármi történne a pénzükkel, azt megtérítik (vagy legalább egy részét), hiszen rendelkeznek egy jelentős tartalékkal, amiből fedezhetik a veszteségeket.

Ezt persze nem emberbaráti szeretetből teszik, hanem azért, mert az állam kötelezi őket erre. Pontosan ez az, amit a kriptopénzek területéről még nem mondhatunk el, az állam még nem kötelezi ezeket a cégeket arra, hogy egy támadás, csőd, természeti katasztrófa vagy bármilyen más, veszteségeket okozó esemény bekövetkeztekor megtérítse az ügyfelek kárát.

Nem elég, hogy céltáblát festünk a hátunkra, ha tőzsdén, váltón tartjuk a kriptopénzeinket, még tőkegaranciát sem kapunk!

Ne tartsuk kriptopénzeinket tőzsdéken vagy váltókon, helyezzük őket át egy tárcába! Ha már megtettétek, akkor mondjátok el nekünk egy komment formájában, hogy pontosan melyik wallet-et használjátok és miért pont arra esett a választásotok, amire. Előre is köszönjük mindenkinek a válaszokat!

Ha most szeretnél kriptopénzeket vásárolni és magyar nyelvű szolgáltatást keresel, mi a Coincash használatát javasoljuk, nagy választékkal, megbízható szolgáltatássál várják ügyfeleiket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img