Újabb idei csúcson a BTC dominancia

spot_img

Utoljára egy hónapja számoltunk be a BTC dominancia alakulásáról. Az eltelt időben új idei csúcsra értünk, a bejegyzés írásakor a teljes kriptopiaci kapitalizáció 57,6%-át a Bitcoin adja.

A szám remekül mutatja a piaci bizonytalanságot, a vérző altok felől bitcoinba vagy fiatba mozognak a pénzek. A fejleményekhez nagyban hozzájárul az Ethereum gyengélkedése, mely többek között az ICO-k során gyűjtött ETH vagyonok dollárra váltásának köszönhető. Ahogy csökken az Ethereum és más altok piaci részesedése, úgy nő az ugyan kilengésekkel, de stagnáló BTC dominanciája.

A trend változására egyelőre nem számítunk: Ha a BTC új idei aljra zuhan, az altok legalább annyit fognak esni. Ha a BTC elkezdi a tartós emelkedést vagy oldalazást, az altok ugyan erőre fognak kapni, de minden egyes megtorpanásnál vagy esésnél eladási hullám várható, az újabb összeomlás miatti félelem okán. A bizonytalan időszakban átlagoló pozícióépítésnek van értelme, az all-in bevásárlásnak kevésbé.

A chartot ide kattintva érheted el.

Az árfolyamról

A napokban látott függőleges zuhanás után a BTC árfolyama újra visszakerült a 6200$ környéki szintre, ami egyelőre tartani látszik. Érdekes adalék, hogy az egy hónappal ezelőtti dominancia helyzetértékelés idején szinte dollárra pontosan annyi volt egy bitcoin, mint ma:

BTCUSD 4 órás grafikon

Tradingview elemzések alatt változatlanul órási viták zajlanak arról, hogy megyünk-e az idei alj, 5800$ alá, és ha igen, akkor milyen forgatókönyvek várhatók. A mi véleményünk az, hogy hamarosan ki fog derülni, hiszen az árfolyam a 4 órás grafikonon beszorult az ellenállásként funkcionáló mozgóátlag és a lokális alj közé. Egy meredek, 5800-at letörő zuhanás, és a kapcsolódó pánik hatására egy pillanat alatt 5000-5200$ környékén találhatjuk magunkat.

A felfelé irányt a korábbi csúcsok által alkotott nagy trendvonal tartós, nagy forgalmú áttörése erősítené meg a napi grafikonon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img