Szeptemberek és felezések a BTC történetében

spot_img

A Bitcoin számára történelmi hagyomány már, hogy szeptemberben felélénkül a kereskedelme, és megjönnek a bikák. A Coinbase heti bontású BTC/USD grafikonján kiválóan látható, hogy amióta csak listázzák, minden egyes szeptemberben ralizott.

A 2015-ös, majdnem egész évben tartó oldalazás után a harmadik negyedévben kisebb kitörés következett, majd ’16-ban, és ’17-ben újra. Ha ezt mintázatnak tekintjük, akkor mostanában, ennek a korrekciós évnek a harmadik negyedévében érkeznie kellene az új ralinak, mégha nem is 20.000-ig.

A képletbe érdemes belevenni a felezéseket is. A legutóbbi felezés 2016 júliusában történt, és az azt követő szeptembertől kisebb korrekciókkal következetesen meneteltünk fölfelé. Már valószínüleg a ’15-ös bikapiachoz is köze lehetett ennek, de sokan csak később kapcsoltak.

A következő felezés a becslések szerint 2020 júniusában esedékes, azaz lehet, hogy ugyanez a minta fog megismétlődni. Tehát

  • a felezés előtti évben oldalazás,
  • majd kis rali év végén,
  • a felezés évében nagy rali,
  • majd a felezés utáni időszakban robbanás.

Érdemes megemlíteni, hogy 2012-ben, az első felezés évében a januári 2,5 dollárról fokozatosan emelkedtünk egész évben, majd a novemberi felezést követően ’13 januárjában tízszeres ugrás következett be. Aztán ’13 szeptemberében egy újabb őrületes robbanás, és az 1000 dollár első átlépése. Azaz a mintázat helytállónak tűnik.

Eszerint a logika szerint idén enyhe javulásra számíthatunk, jövőre ráállunk egy kellemes növekedési periódusra, 2020-ban pedig újabb exponenciális ugrás történhet.

Sok idő van még addig, de az egyetlen dolgunk, hogy megőrizzük a hidegvérünket és a privát kulcsainkat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img