Elon Musk a Dogecoin alapítójától kért segítséget

spot_img

Sajnos nem ICO-ra készül a SpaceX, vagy saját kriptót fejlesztene a Tesla, Elon Musk csupán megelégelte a twitter bejegyzései alatt zajló, vállalhatatlan kriptós botok tevékenységét.

Korábban mi is írtunk a problémáról, tízezres nagyságrendű kamu profi tweetel, már nem csak kriptós véleményvezérek, de technológiával foglalkozó hírességek bejegyzései alá “Köszi a támogatást, meg szeretném jutalmazni a követőim! Küldj 0.1 Ethereumot és 1-et küldök vissza!” üzenettel. Mindez egy első ránézésre mondjuk az igazi Elon Musk vagy Vitalik Buterin által tweetelve. A bothálózat aztán azonnal felszavazza ezeket, és megerősítő kommentekkel szórja tele a falat. Bővebben a jelenségről itt olvashatsz:

A Twittert is legyőzték a kriptós átverések szervezői

A Dogecoin létrehozója, Jackson Palmer, úgy kerül a képbe, hogy közel egy éve rendelkezik egy scripttel, ami az ő fiókján láthatóan megoldotta a problémát. Arról pontosan nem találtunk infót, hogy milyen módon takarítja el a spam tweeteket a sajátjai alól. Musk az utóbbi hónapokban többször szóba hozta a scambotokat, és valószínűleg mostanra jutott odáig, hogy központi automatizált eltakarítás híján segítséget kérjen:

Jackson a megkeresés után röviddel átküldte a scriptet Musknak, amely legalább a milliárdos szemei elől eltűnteti a scam tweeteket, amiktől nem lehetett a valódi hozzászólásokat követni

A Dogecoin Palmer jóvoltából, 2013-ban indult útjára mémcoinként, célja a Bitcoinénál szélesebb, de nyilván akkor még csak totál kockákból álló réteg megismeretetése a kriptopénzek eszméjével. 2014 februárjábán eltörölték a Doge véges darabszám korlátozását, ezzel inflációs kriptopénzzé vált. Az infláció mértéke folyamatosan csökken ugyan, de nem áll le.

2015 április elején Jackson Palmer elhagyta a hajót, a Dogecoin fejlesztésével azóta nem foglalkozik. Ennek ellenére a kriptószcéna egyik legszimpatikusabb alakja, érdemes Twitteren és YouTube-on követni a munkásságát.

A Kripto Akadémián utoljára szeptember elsején írtunk a Doge-ról, egy szinte menetrendszerű árfolyamugrással kapcsolatban. Meglepő módon az árfolyam az általánosan csökkengető piacon sem korrigált vissza az ugrás előtti szintre, oldalazásra váltott 1 DOGE = 0.006$ körüli értéken. A vásárlást továbbra is maximum kis mennyiséggel, átlagoló pozícióépítés formájában ajánljuk. Ha a következő hónapokban marad a mostani szint környékén a DOGE, újabb felfelé ugrásra számíthatunk majd.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img