xRapid: hamarosan indulnak az XRP tokeneken alapuló nemetközi tranzakciók

spot_img

Míg a legtöbb kriptopénz célja hogy a pénzintézetektől független pénzmozgást tegyen lehetővé, a Ripple éppen az ellenkező utat választotta és maguk a bankok közötti tranzakciókat tette sokkal egyszerűbbé. Vannak akik emiatt a kriptopénzek elárulójának, mások viszont éppen az egyik legbiztosabb befektetésként tekintenek rá.

A globális vállalatok és pénzintézetek számára kifejlesztett, xCurrent névre keresztelt rendszer működését ugyanakkor sokan félreértik. A bankok közötti tranzakciókhoz használt technológiához ugyanis NINCS SZÜKSÉG a cég által kibocsájtott XRP tokeneket.

Az ugyancsak Ripple által, a hétköznapi tranzakciók lebonyolítására kifejlesztett xRapid viszont éppen az XRP-re épül. Ennek tesztjében jelenleg is olyan cégek vesznek részt mint a Western Union és a Moneygram, használatáról pedig aktívan tárgyalnak az xCurrent programban jelenleg is résztvevő 120 partnerükkel, melyek között olyan nagy nevek is megtalálhatóak, mint a Santander, a Mitsubishi UFJ (a világ 5. legnagyobb bankja) és az American Express.

Egy CNBC-nek tegnap adott interjújában, a Ripple ázsiai- és közel-keleti kapcsolatokért felelős igazgatója utalt arra, hogy az xRapid indulására akár már a következő hónapban is számítani lehet.

“Biztos vagyok benne, hogy a következő hónap során több jó hír is napvilágot fog látni, amikor már elérhető lesz a szolgáltatás.” (1:01-től)

Korábban a Ripple igazgatója, Brad Garlinghouse ugyancsak úgy nyilatkozott, hogy 2019 végéig “tucatnyi” bank fogja használni az xRapid-ot.

“Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy nagy és ismert bankok fogják használni…a következő év végéig, nagyságrendileg több tucatra becsülném a számukat.”

A Ripple hívei, a tokenek iránti igények növekedésével az árfolyam emelkedést vizionálják. Ennek mértékére már több elmélet is született, melyek közül a legoptimistább egy titokzatos fórumozó, Bearableguy123 jóslata.

BG123-at az általa közzétett üzenetek miatt sokan belső embernek tartják. Egy esetben például hónapokkal a bejelentés előtt posztolt képeket egy olyan cég logójáról, ami később a Ripple partnerre lett. BG123 szerint, 1 XRP token értéke az év végéig elérheti az 589 dollárt is. (Ebben az esetben a Ripple piaci részesedésének 218-szor kellene meghaladnia a Bitcoin jelenlegi részesedését.)

Korábban a vállalat technológiai igazgatója válaszolta egy fórumozó árfolyamot firtató kérdésére azt, hogy számára az hogy a Ripple a közeljövőben elérje a Bitcoin piaci kapitalizációját már nem tűnik valószínűtlenebbnek, mint amikor 2012-ben 1000 dolláros bitcoinról ábrándoztak az emberek.

Az xRapid indulásáról szóló hírek hatására, az XRP tokenek ára az elmúlt órákban 9%-kal emelkedett.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img