Bitmain: új, hatékonyabb bányászgépek érkeznek

spot_img

A Bitmain a medvepiac ellenére folyamatosan fejleszti termékeit, és a múlt héten két fontos bejelentést is tettek.

Az egyik, hogy elérhetővé és rendelhetővé vált a Decred bányászatára alkalmas DR3-as, akár szeptemberi szállítással is, (szerk: a cikk befejezésekor már el is fogyott a szeptemberi batch) mindössze 673 dollárért.

Decred és NEM adatlapok

A topminingprofit.com adatai szerint a gép jelenleg nagyjából havi 300 dollár értékben képes kriptopénzt kitermelni, ami kevesebb mint három hónapos ROI-t jelent, de azt mindenképpen vegyük figyelembe, hogy ahogy a Bitmain maga begyújtja egy kis “tesztüzemre” a gépeit, aztán pedig a batch-ek kiérnek a megrendelőkhöz, ez a szám jelentősen csökkenni fog sajnos.

Elfogyott…

A gép teljesítménye 7,8 TH/s, és mindezt 180 J/Th energiahatékonysággal tudja.

Ez utóbbi adat azért számít, mert a cég másik bejelentése, hogy elsőként sikerült 7nm-es ASIC chipet előállítaniuk, aminek a hatékonysági rátája 42 J/Th, azaz több mint négyszer olyan hatékony bányászok érkeznek a jövőben, mint az eddigiek. Erre azonban szükség is lesz, hiszen a Bitcoin és a többi SHA256-os érme bányászatának nehézsége egyre csak nőni fog a jövőben, és a fejlettebb eszközök nélkül nem maradna nyereséges a továbbiakban a termelés.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img