Ezért érdemes több pool-t is kipróbálnod bányászként

spot_img

Személyes történet következik. Bár az objektivitás az újságírás sarokköve, az egyén élményei első kézből adhatnak sokaknak érdekes információkat. A Musicoin elkötelezett híveként nem csupán HODLer vagyok, de bányászként is hozzájárulok a rendszer fenntartásához, persze nem önzetlenül.

A cél természetesen az árfolyam spekuláció, a véleményem szerint komoly fundamentummal rendelkező projekt és a lelkét jelentő token sikerre van ítélve. Vagy nem, ezt csak az idő döntheti el. Az viszont egészen biztos, hogy 2017. novembere óta lelkes bányászként túrom a musicoinokat, mivel hangárnyi géppel nem rendelkezem, ezért hamar csatlakoztam egy pool-hoz.

A NomNom névre keresztelt társulás az első néhány hónapban noha hektikusan, bármiféle rendszer vagy logika nélkül tette meg a kifizetéseket, mégis minden rendben ment, szépen, lassan gyarapodott a tárcám. Majd idén augusztusra szokatlanul nagy mennyiség halmozódott fel a nekem járó kifizetésekből, közel 16 000 MC árválkodott a pool-ban arra várva, hogy végre megérkezhessen hozzám.

Emellett az is feltűnt, hogy meglepően nagy, sőt, egyre nagyobb lett a share rate, amit a gépemnek tulajdonítottak, a megszokott egy-két tized százalékról először felment két-három százalékra, majd egészen hat százalékig száguldott. Olyannyira gyanús lett a dolog, hogy megnéztem, egyáltalán hány bányász van (vagy maradt) a pool-ban, nem kis meglepetésemre mindösszesen 15 bányász árválkodott az oldalon.

Egyértelművé vált, hogy mindenki menekül a süllyedő hajóról. Megelégelve a várakozást én is a távozás mellett döntöttem, a 2Miners.com lett az új otthonom. Ahogy mondani szokták: zongorázni lehet a különbséget. A User Experience nem tűnhet túlságosan fontos szempontnak egy pool esetében, de azért a bányász is ember, mégiscsak jobb egy átgondolt, letisztult kezelőfelület, mint egy fél délután alatt összecsapott kezdőoldal, ebben is magasan veri a konkurenciát a 2Miners.

De térjünk rá a lényegre, lássuk a számokat:

Napi jutalom:

  • NomNom: 40-60 MC
  • 2Miners: 280-300 MC

Kifizetés gyakorisága:

  • NomNom: 1-168 h
  • 2Miners: 15-20 min

A jutalék mindkét pool esetében 1 százalék körüli érték. Bevallom férfiasan, el sem tudom képzelni, hogy a jutalom mértékében hogy lehet ekkora eltérés, hiszen maga a bányagép pontosan ugyanaz mindkét pool esetében, ugyanazokkal a kártyákkal megy, mint az átállás előtt. A történet tanulsága az, hogy ha elkezdesz bányászni, esetleg már bányászol is egy adott coint vagy tokent, mindenképp érdemes kipróbálnod több különböző pool-t is.

A BAT file átírása másodpercek kérdése, egy-egy nap tesztet mindegyik pool megérdemel. Ki tudja, könnyen lehet, hogy (nagyon) kellemes meglepetés ér, ha váltasz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img