Új stabilcoin a Binance-en

spot_img

Már depositolható, holnap délelőtt 10 órától pedig már a kereskedők számára is elérhető lesz a Paxos Standard Token (PAX) a Binance felhasználók részére.

A Paxos Standard a világ első szabályozott keretek között piacra dobott kripto eszköze. Értéke 1:1 arányban a dollárhoz kötött, kibocsájtását New York állam pénzügyi felügyelő szervei is jóváhagyták. A PAX stabil coinja az Ethereum blokkáncon fut. A működését garantáló okos szerződéseket két külső cég, a bankszámlák és a tokenek megfelelő egyenlegét pedig egy akkreditált könyvelő cég végzi el minden hónap végén. A Coinmarketcap adatai szerint jelenleg valamivel több mint 13 millió dollár értékű Paxost bocsájtottak ki. A tokennel pár napja már egy kínai tőzsdén is lehet kereskedni (ZB), whitepaperjük szerint pedig hamarosan várható, hogy a New York-i székhelyű iTbit-re is bekerülnek.

Szeptemberben szinte heti rendszerességgel számolhattunk az újabb stabil coinok (Circle USD, Maker-Dai, Gemini Dollar) indulásáról. Alig pár órával ezelőtt pedig egy cikk kezdett el terjedni arról, hogy a népszerű Tether USDT értékét letétként kezelő bank komoly likviditási problémákkal küzködhet. A Tether működésével kapcsolatos kérdések és viták rendszeres témái a kriptós híroldalaknak. Nemrégiben egy tanulmány is készült arról, hogy a kriptopiac 2017-es növekedése mögött a tokennel végzett manipulációk állhatnak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img