Elkészült a Circle – Poloniex stablecoinja is: Mától kereskedhető az USDC

spot_img

Májusban számoltunk be róla utoljára, hogy a Poloniex tőzsdét megvásárló Circle is stablecoint, az USA dollár árfolyamához kapcsolt stabil kriptopénzt bocsát ki. A Circle-t gyakran szokták a Goldman Sachs kriptós startupjának is nevezni, de nem egészen erről van szó: 2015-ben sok másik befektető mellett a Goldman is részt vett a cég 140 millió dolláros tőkebevonásában.

Korábbi cikkünkben a tervekről a következőket írtuk: “A Goldman Sachs és a Circle mögött álló többi milliárdos befektető neve viszont képes lehet arra, hogy elnyerje a piaci szereplők bizalmát, és hogy a Circle USD Coin (USDC) átvegye a Tether helyét a piacon. A cég igazgatója azt is elmondta, hogy 3 havonta nyilvános könyvvizsgálatnak vetik majd alá az USDC-t, hogy ezzel is garantálják, valóban letétbe helyezték a token értékét biztosító dollár mennyiséget. Ezen felül pedig minden hatályos amerikai törvényt be fognak tartani a piacra lépés során.”

Az USDC elkészültét és indulását egy kellemesen rövid és lényegre törő blogbejegyzésben jelentették be a hivatalos blogjukon. Ebben többször hangsúlyozzák, hogy az ERC20 token a tőzsdék mellett közvetlenül dollárért is vásárolható a saját szolgáltatásukon keresztül. Az USDC visszaváltása dollárra szintén náluk, felügyelt és szabályozott módon, a törvények betartásával történik.

Stablecoin lavina

Nektek is feltűnhetett, hogy az utóbbi időszakban számtalan stablecoin hír volt az oldalon. Ezeket a teljesség igénye nélkül most listázzuk, hátha valakinek kedve támad a jelenség mélyére ásni:

  • EURS euro fedezetű stabil kriptopénz
  • TrueUSD, a Tether riválisának nyilvánított stablecoin felkerült a Binance-re, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjére
  • GUSD Gemini dollár mindenki kedveceitől, a rafkós Winklevosséktól
  • USDC a Circle-től
  • Maker és a Dai, az első decentralizált stablecoin

Mit gondoltok, mi az üzleti megfontolás a számtalan, egymással versengő stabil kriptopénz piaci indulásában?

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img