Bitmain IPO érdekességek

spot_img

Tegnap 25%-ot erősödött a Bitcoin Cash, miután legfőbb támogatójuk a Bitmain benyújtotta a részvénykibocsájtási(IPO) kérelmét a hongkongi tőzsdére. A 400 oldalas dokumentumból több érdekes adat is kiderült a cégről, amiről több nemzetközi híroldal is beszámolt. A következőkben ezekből szemezgetünk.

2018 első felében a Bitmain bevétele 2.848 milliárd dollár volt, ebből a profit 1.123 milliárd. A bevétel 95%-a 2.56 millió darab eladott bányagépből származott, további 3%-ot pedig a saját bányásztevékenységük tett ki.

A 2018-as év első 6 hónapjában szerzett bevételük 10-szerese annak, amit a teljes 2016-os évben elértek. A kriptopiac növekedésérő egy grafikont is mellékeltek, amin az látható, hogy a Coinbase felhasználóinak száma milyen léptékben érte el a 2018 júniusára a 20 millió főt.

A Bitmain 2015-ben 6000, 2018 első félévében 80 000 ügyféllel rendelkezett aminek 48.2% kínai, 51.8% nemzetközi megrendelő volt.

Az amerikai szabályozással kapcsolatban nem tudnak olyan jogszabályról, ami megtiltaná a bányász eszközök importját, eladását vagy előállítását, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy sem szövettségi, sem állami szinten nincsen ezekről egységesen kialakult álláspont. Jelenleg 3 Bitmain bányászfarm létrehozása van folyamatban az Államokban (Washington, Texas, Tennessee), melyeket 2019 első negyedévében terveznek beindítani, de Kanadában (Quebec) is szeretnének terjeszkedni.

A Bitmain ~2600 embert foglalkoztat. Ebből 840 mérnök a chipek, algoritmusok, valamint a bányászatot segítő szoftverek és hardverek fejlesztésén dolgozik. Az ASIC-ok fejlesztése a jövőben is kiemelt feladat lesz és ezen a téren “agresszív munkaerőfelvételre” készülnek. A bányászfarmok fenntartására 535, az adminisztráció és az ügyfélszolgálat biztosítására pedig 244 embert alkalmaznak, további 700 dolgozó pedig a bányagépek összeszerelését végzi.

Másodlagos céljuk az Mesterséges Intelligencia fejlesztésben történő részvétel, melyhez szintén az ASIC-ok gyártása során szerzett tapasztalataikat szeretnék felhasználni. Ezen túl a kibővített valóság, arcfelismerés és “big data” analízis ami még különösen foglalkoztatja őket.

Egyes elemzők szerint a bitmain a második negyedévben jelentős visszaeséssel számolhat és a tőzsdére lépésük célja, hogy még a tavalyi bullrun során elért exponenciális növekedés számaival vonzzanak magukhoz 3-15 milliárd dollárnyi befektetői pénzt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img