Kifogyott a tőkéből a Tether bankja?

spot_img

A legnagyobb és legismertebb stabilcoint, a TetherUSD-t biztosító Tether Limited vállalat annó egy Puerto Rico-i startup banknál – pontosabban “pénzügyi szolgáltatónál”, helyezte el dollárletétjét. A Noble Bank International nevű kereskedelmi bank karjaiba azért menekült a Tether, mert az amerikai Wells Fargo kétszer is nemet mondott nekik. A Puerto Rico-i bankkal kapcsolatban hétfőn a Modern Consensus nevű kriptós híroldal közölt le egy meg nem erősített hírt: a bank kifogyott a dollártartalékából és egy ügyfelétől kért kölcsön, amit az megtagadott.

A hírt ma hajnalban a lehozta a Bloomberg is és ismeretlen forrásra hivatkozva hozzátette, hogy a nyereség elmaradása miatt árulják a bankot. A bankot állítólag 5 és 10 millió dollár közötti áron szeretnék értékesíteni, legfőbb értéke a Puerto Rico állam által garantált pénzügyi szolgáltatói licensz.

A Noble Bank International egyelőre semmilyen platformon nem kommentálta az eseményeket. A Tether letétén kívül a pénzintézet a Bitfinex kriptotőzsde pénzét is kezeli, más kisebb kriptós vállalatok pénze mellett.

Puerto Ricóban, az Amerikai Egyesült Államok társult államában a tavalyi év folyamán 3,3 milliárd dollárt tartottak a Noble-hez hasonló nemzetközi pénzügyi szolgáltatók, ez ma 2,6 milliárd dollárra esett le, de ennek nagy része még mindig a Noble Bank International könyveiben található.

(Bloomberg, Modern Consensus)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img