Project Atlas: kriptopénzzel fizetnének a torrentezőknek

spot_img

A BitTorent megvásárlása óta sok elmélet született arról, hogy a cég miként illeszkedhet majd a Tron terveibe. A találgatásnak immáron vége. A BitTorrent twitterén jelentették be, hogy a jövőben együtt dolgoznak a Tronnal, a hivatkozott blogbejegyzés szerint pedig ennek alapja a Project Atlas névre keresztelt program lesz, melyben kriptopénzzel fizetnének a torrenteket futtató (seed) felhasználóknak.

Az Atlas vezetője szerint jelenleg az embereket nem ösztönzi semmi sem arra, hogy sávszélességet és tárhelyet áldozzanak a hosszú távú seedelésre. Az új rendszerben részben a felhasználók is felajánlhatnak majd tokeneket egy bizonyos fájl seedeléséért, másrészt a hálózat is jutalmazná az erőforrásaikat megosztókat. A végső cél, hogy a tartalomgyártókat is arra ösztönözzék, hogy ezen keresztül kezdjék el terjeszteni anyagaikat, így megkerülve a köztük és rajongók között lévő harmadik feleket.

Az Atlas elviekben nem a TRX, hanem egy jelenleg még nem létező kriptopénzt fog használni. Részletesebb információk a következő hetekben várhatóak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img