Ősbálnát foghatott az elemző

spot_img

Egy blokklánc analitikus pár nappal ezelőtt érdekes felfedezést tett. Adatai szerint a Bitcoin hálózat egyik korai bányásza 30 000 BTC-t utalt ki magának 2016 decembere és 2018 januárja között.

Antoine Le Calvez, az első 50 000 blokkot kibányászó cím tranzakcióit vizsgálva fedezte fel az ismeretlen bányász által végrehajtott utalásokat. A blokkokból kinyert információk alapján az illető már 2009 decembere előtt szert tehetett coinjaira, amikor 1 BTC még gyakorlatilag semmit sem ért ($0.003). Calvez azt is észrevette, hogy a coinokat egy bizonyos rendszer szerint költötték el, mindig a legutoljára bányászottakkal kezdve, ezzel csökkentve annak esélyét, hogy valakinek feltűnjön az ősidőkből származó bitcoinok mozgása.

Calvez szerint annak az esélye, hogy egyszerre több ember is ekkora mennyiségű, 8 évesnél idősebb coint mozgasson ugyanazokban az időpontokban elhanyagolható, ezért következtetett arra, hogy egyetlen ember hajtotta végre ezeket a műveleteket. És bár adja magát a kérdés hogy vajon Satoshi lehetett-e ez a személy, de szerinte nem lenne logikus, hogy miután Satoshi 7 éve nem adott hírt magáról, egyszercsak doxolja magát, vagyis beregisztráljon egy tőzsdére, ahol egy ekkora mennyiségű pénz felvételéhez meg kellene adnia személyes adatait. Sokkal valószínűbbnek tartja, hogy az egyik első videókártyákat használó BTC bányászt sikerült kiszúrnia.

2016 decemberében a bitcoin átlagos ára 800 dollár körül mozgott, míg a 2018 januárjában az átlag 12 000 dollár körül alakult. Ha ezekből az adatokból indulunk ki, Calvez bálnája nagyjából 190 millió dollárhoz juthatott hozzá.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img